Gaming Κυκλοφορίες - Φεβρουάριος 2023

Ο χαμός του 2023 ξεκίνησε!
04 Φεβρουαρίου 2023 13:56
Gaming Κυκλοφορίες - Φεβρουάριος 2023

Το 2023 έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε μια χρονιά σταθμός για το gaming, με αμέτρητες άκρως αναμενόμενους εμπειρίες να αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες. Κάπως έτσι, το μπαράζ ξεκινάει ήδη από το Φεβρουάριο, ο οποίος έχει μερικές τεράστιες κυκλοφορίες, αλλά και νέο hardware.

Χωρίς καμία αμφιβολία, το Hogwarts Legacy είναι μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του μήνα ή ίσως και ολόκληρης της χρονιάς και είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου του 2023 για τα PS5, Xbox Series X|S και PC. Η PS4/Xbox One έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 4 Απριλίου του 2023, ενώ η Nintendo Switch έκδοση στις 25 Ιουλίου του 2023.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, το Hogwarts Legacy είναι ένα open-world RPG που αναπτύσσεται από την Avalanche Software (του Disney Infinity) και το οποίο θα μεταφέρει τους fans στον κόσμο της μαγείας των Harry Potter παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, ως παίκτες θα αναλάβετε το ρόλο ενός μαθητή στο Hogwarts, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να διαλέξετε τον οίκο σας και να παρακολουθήσετε τάξεις. Φυσικά δε λείπει η εξερεύνηση, οι μάχες και οι δύσκολες ηθικές αποφάσεις.

Επιπροσθέτως, εκτός από τις μαγικές δεξιότητες που θα είναι πολλές, θα μπορείτε να φτιάξετε μαγικά φίλτρα, charms και άλλα αντικείμενα, ενώ θα υπάρχει και το μάθημα της βοτανολογίας (herbology). Μιας και πρόκειται για RPG παιχνίδι, φυσικά θα μπορείτε να εξοπλιστείτε με ένα σωρό από armors, ενώ θα υπάρχει και το ανάλογο character customization. Επίσης, θα υπάρχουν διάσπαρτα στο χάρτη πολλά beasts με τα οποία θα έρθετε αντιμέτωποι, αλλά και πολλοί γρίφοι που πρέπει να λύσετε.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο παιχνίδι δε θα μπορείτε να παίξετε αγώνες Quidditch, ωστόσο θα δίνεται η δυνατότητα να πετάξετε με το μαγικό σας σκουπόξυλο και να εξερευνήσετε το χώρο περίξ του κάστρου του Χόγκουαρτς.

Συνεχίζοντας, στις 21 Φεβρουαρίου καταφθάνει το Atomic Heart, το άκρως εντυπωσιακό “σοβιετικό Bioshock” της Mundfish. Πρόκειται για ένα FPS action-RPG, που θα μεταφέρει τους παίκτες σε δυστοπία γεμάτη παράνοια, όπου ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε διαφορετική έκβαση. Συνοπτικά, στο παιχνίδι αναλαμβάνετε το ρόλο του ψυχικά ασταθή ειδικού πράκτορα της KGB, Major Sergey, γνωστός ευρύτερα ως 'P-3', ο οποίος αναλαμβάνει να σταματήσει τις ορδές από ρομπότ που έχουν σταματήσει να υπακούνε και τα έβαλαν με τους δημιουργούς τους.

Όσον αφορά το gameplay, το σύστημα μάχης του Atomic Heart βασίζεται σε shooting και slashing με αυτοσχέδια όπλα. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο εύρος εχθρών, από ρομπότ μέχρι βιολογικούς οργανισμούς. Στο παιχνίδι θα υπάρχει και crafting σύστημα, με όπλα που θα μπορούν να δημιουργηθούν από μεταλλικά μέρη που συλλέγονται από το περιβάλλον. Παράλληλα, τα όπλα αυτά θα μπορούν να αναβαθμίσουν μέσα από έναν μηχανισμό που ονομάζεται "casettes”. Συνεχίζοντας, μια από τις σημαντικότερες πτυχές της εμπειρίας είναι το Polymer Glove, το ειδικό γάντι που θα φορά ο κεντρικός χαρακτήρας, το οποίο του δίνει εντυπωσιακές δυνάμεις, όπως ηλεκτρισμός, τηλεκίνηση και πάγωμα των εχθρών.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ο συνθέτης της μουσικής του παιχνιδιού είναι ο εξαιρετικά ταλαντούχος Mick Gordon, ευρέως γνωστός για τη μουσική υπόκρουση των πιο πρόσφατων DOOM τίτλων.

Το Atomic Heart θα γίνει διαθέσιμο για τα PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 και Xbox One, κάνοντας το ντεμπούτο του από την πρώτη μέρα και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε το overview trailer μέσα από τον player που ακολουθεί.

Άλλη μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του μήνα είναι το Wild Hearts, το “Monster Hunter” παιχνίδι της EA που αναπτύσσεται από την Koei Tecmo.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ομάδα των Dynasty Warriors υπόσχεται μια επική fantasy περιπέτεια στη φεουδαρχική Ιαπωνία, όπου οι παίκτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν γιγαντιαία τέρατα που έχουν γίνει ένα με τη φύση και ονομάζονται Kemono. Για να φέρουν εις πέρας κάτι τέτοιο θα έχουν τη βοήθεια των Karakuri, εξελιγμένων μηχανισμών κατασκευασμένων από μια χαμένη, αρχαία τεχνολογία. Το Wild Hearts θα δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να ριχτούν στο κυνήγι μόνοι τους ή μαζί με άλλους δύο φίλους, με το παιχνίδι να υποστηρίζει μάλιστα και crossplay σε όλες τις πλατφόρμες.

Ο EA Originals τίτλος αναμένεται στις 17 Φεβρουαρίου του 2023 για PS5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (μέσω Steam, Origin και Epic Games Store).

Πέρα από software, ο Φεβρουάριος θα φέρει και νέο hardware. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι του PlayStation 5 θα μπορούν να αποκτήσουν στις 22 Φεβρουαρίου το PlayStation VR2 για να βιώσουν VR εμπειρίες. Το νέο headset εικονικής πραγματικότητας της Sony θα κοστίζει €599.99 και θα προσφέρει 4K HDR απεικόνιση με OLED οθόνες και μεγαλύτερες γωνίες θέασης, αφού το FOV θα φτάνει τις 110 μοίρες. Παράλληλα, και το framerate έχει ανέβει και έτσι τα παιχνίδια του θα τρέχουν πλέον σε 90 ή 120Hz.

Το headset θα κάνει το ντεμπούτο του με ένα πλούσιο launch line-up, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το Horizon Call of the Mountain.

Μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται επίσης και το Like a Dragon: Ishin!, ένα ολοκληρωτικό remake του Yakuza τίτλου που είχε κυκλοφορήσει το 2014 μόνο στην Ιαπωνία για το PS3 και το PS4. Έχουμε να κάνουμε με ένα action-adventure με θρίλερ στοιχεία που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1860, σε μία φανταστική εκδοχή του Κιότο. Σε αυτό το παιχνίδι θα ζήσετε τα γεγονότα του πώς εξαφανίστηκε η εμβληματική εποχή των Σαμουράι, ενώ ο πρωταγωνιστής ονομάζεται Sakamoto Ryoma και θεωρείται μία ιστορική προσωπικότητα.

Φυσικά, μια κυκλοφορία που περιμένουν πολλοί είναι το Lightfall, το νέο μεγάλο expansion του Destiny 2. Το συγκεκριμένο πακέτο επέκτασης θα είναι η αρχή του τέλους -όπως λέει η Bungie-, όντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του franchise που θα εμπλουτίσει το gameplay και θα φέρει ένα νέο subclass που ονομάζεται “Stand”. Το νέο expansion επικεντρώνεται στο traversal, μιας και οι παίκτες θα περιπλανηθούν στο νέο χάρτη που ονομάζεται Neo Luna.

Τέλος, οι κάτοχοι Switch έχουν να περιμένουν στις 24 Φεβρουαρίου δύο παιχνίδια, το Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, αλλά και το Octopath Traveler II, το οποίο κυκλοφορεί επίσης και για PlayStation και PC.

Φυσικά, αυτές είναι μόλις μερικές από τις νέες αφίξεις του Φεβρουαρίου. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια αναλυτική λίστα με όλες τις κυκλοφορίες του μήνα και μια ακόμη ειδική αναφορά στους τίτλους που ξεχωρίζουν.

1 Φεβρουαρίου

Rhythm Sprout: Sick Beats & Bad Sweets (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Gunscape (Switch)
Albacete Warrior (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
ReactorX 2 (Xbox One & Xbox Series X)
Football Manager 2023 (PlayStation 5)

2 Φεβρουαρίου

ExitMan Deluxe (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Puzzle Bobble 2X / Bust-A-Move 2 Arcade Edition & Puzzle Bobble 3 / Bust-A-Move 3 S-Tribute (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Jumbo Airport Story (PC & Switch)
Crossout: Polar lights (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Your Only Move Is HUSTLE (PC - Early Access)
Metal Black S-Tribute (PC, Xbox One & Xbox Series X)
Brave's Rage (PC, PS5 & Switch)
Deliver Us Mars (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Life is Strange 2 (Switch)
Tails: The Backbone Preludes (PC)
The Pathless (Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Dogurai (Xbox Series X)
Cuddly Forest Friends (Switch)
Kattish (Xbox One & Xbox Series X)
Perish (PC)
Fashion Police Squad (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Nuclear War Simulator (PC)
Interference: Dead Air (PC)
Deadly Broadcast (PC)
Trackmania (PC - Steam)

3 Φεβρουαρίου

Raiden IV x Mikado Remix (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Speedway Racing (Xbox One & Xbox Series X)
Pets at Work (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Helvetii (PC, PS4 & PS5)
Debtor: Enhanced Edition (Xbox One & Xbox Series X)
Heirs of the Kings (PC, Xbox One & Xbox Series X)
Joe Wander and the Enigmatic Adventures (PC & Xbox Series X)
Escape 2088 (Xbox Series X)
SpellForce: Conquest of Eo (PC)

6 Φεβρουαρίου

Dicey Dungeons (PlayStation 4 & PS5)
Waves of Steel (PC)
Yggdra Union: We’ll Never Fight Alone (PC)
Spikair Volleyball (PC - Early Access)

7 Φεβρουαρίου

Prison Tycoon: Under New Management (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Scorchlands (PC - Early Access)

8 Φεβρουαρίου

Prizma Puzzle Prime (PC, Xbox One & Xbox Series X)

9 Φεβρουαρίου

Arcadia Fallen (PlayStation 4 & PS5)
Knights of Braveland (PC)
Hyper Shapes (Xbox One & Xbox Series X)

10 Φεβρουαρίου

Bumblebee: Little Bee Adventure (PC, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Hogwarts Legacy (PC, PS5 & Xbox Series X)
Repentant (Xbox One & Xbox Series X)
Touchdown Pinball (PC, Xbox One & Xbox Series X)
Looking for Aliens (Xbox One & Xbox Series X)

13 Φεβρουαρίου

Perseus: Titan Slayer (PC)

14 Φεβρουαρίου

Spy Bros.: Pipi & Bibi’s DX (PC & Switch)
Red Tape (PC)
Souls of Chronos (PC, PS5 & Switch)
Ten Dates (Android, iOS, PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Truxton (PC)
Journey to the Savage Planet (PlayStation 5 & Xbox Series X)
Wanted: Dead (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Karagon (PC - Early Access)
Out Zone (PC)
Katana-Ra: Shinobi Rising (PC)
Blanc (PC & Switch)
Zero Wing (PC)
The Last Werewolf (PC)
Twin Cobra (PC)
Bokura (PC - Early Access)

15 Φεβρουαρίου

Operation: Harsh Doorstop (PC - Early Access)
Plan B: Terraform (PC - Early Access)
Pharaoh: A New Era (PC)
Returnal (PC)

16 Φεβρουαρίου

Wild West Dynasty (PC)
The Legend of Gwen (PC & Switch)
Loretta (PC)
Dust & Neon (PC & Switch)
Theatrhythm Final Bar Line (PlayStation 4 & Switch)
Loopers (PlayStation 4)
Elderand (PC & Switch)
Shadow Warrior 3: Definitive Edition (PC, PS5 & Xbox Series X)
Super Ninja Miner (PC)
Dreams in the Witch House (PC)
Raid on Taihoku (PC)

17 Φεβρουαρίου

Wild Hearts (PC, PS5 & Xbox Series X)
Gigantosaurus: Dino Kart (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Rooftop Renegade (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Arthas - The Game (PC)
The Settlers: New Allies (PC)
Tales of Symphonia Remastered (PlayStation 4, Switch & Xbox One)
A Weekend in Puzzleburg (PC)

18 Φεβρουαρίου

CometStriker DX (PC, Xbox One & Xbox Series X)

21 Φεβρουαρίου

Seven Doors (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Atomic Heart (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Like a Dragon: Ishin! (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Akka Arrh (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Research Story (PC - Early Access)
Brinefall (PC)

22 Φεβρουαρίου

Remoteness (Xbox One & Xbox Series X)
Twice Reborn: A Vampire Visual Novel (PlayStation 4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Redemption Reapers (PC, PS4 & Switch)
Metal Mutation (PC)
Digimon World: Next Order (PC & Switch)
PlayStation VR2
Altair Breaker (PlayStation 5 – PSVR2)
DYSCHRONIA: Chronos Alternate (PlayStation 5 – PSVR2)
Gran Turismo 7 (PlayStation 5 – PSVR2)
Hello Neighbor: Search and Rescue (PlayStation 5 – PSVR2)
Kizuna AI: Touch the Beat! (PlayStation 5 – PSVR2)
Rez Infinite (PlayStation 5 – PSVR2)
NFL Pro Era (PlayStation 5 – PSVR2)
Pavlov VR (PlayStation 5 – PSVR2)
Zenith: The Last City (Oculus Quest, PC, PS4 & PS5 - VR)
Cities: VR - Enhanced Edition (PlayStation 5 – PSVR2)
Demeo (PlayStation 5 – PSVR2)
Moss (PlayStation 5 – PSVR2)
Cosmonious High (PlayStation 5 – PSVR2)
Townsmen VR (PlayStation 5 – PSVR2)
Thumper (PlayStation 5 – PSVR2)
Song in the Smoke: Rekindled (PlayStation 5 – PSVR2)
Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge - Enhanced Edition (PlayStation 5 – PSVR2)
The Tale of Onogoro (PlayStation 5 – PSVR2)
Moss: Book II (PlayStation 5 – PSVR2)
Puzzling Places (PlayStation 5 – PSVR2)
The Light Brigade (PlayStation 5 – PSVR2)
Synth Riders: Remastered Edition (PlayStation 5 – PSVR2)
Tentacular (PlayStation 5 – PSVR2)
Fantavision 202X (PlayStation 5 – PSVR2)
After the Fall (PlayStation 5 – PSVR2)
The Last Clockwinder (PlayStation 5 – PSVR2)
Tetris Effect: Connected (PlayStation 5 – PSVR2)
Horizon: Call of the Mountain (PlayStation 5 – PSVR2)
What the Bat?  (PlayStation 5 – PSVR2)
Zombieland VR: Headshot Fever (PlayStation 5 – PSVR2)
Kayak VR: Mirage (PlayStation 5 – PSVR2)

23 Φεβρουαρίου

Chef Life: A Restaurant Simulator (PC, PS4, PS5, Switch & Xbox Series X)
Blood Bowl 3 (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Grim Guardians: Demon Purge (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Aces & Adventures (PC)
Metal Mutation (PC)
Company of Heroes 3 (PC)
Sons of the Forest (PC)

24 Φεβρουαρίου

Flame Keeper (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One & Xbox Series X)
Clive ‘N’ Wrench (PC, PS4, PS5 & Switch)
Kirby’s Return to Dream Land Deluxe (Switch)
SpaceBourne 2 (PC)
Kerbal Space Program 2 (PC)
Octopath Traveler 2 (PC, PS4, PS5 & Switch)
The Pale Beyond (PC)

27 Φεβρουαρίου

Scars Above (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Pavlov VR (PC - Early Access)
Voltaire: The Vegan Vampire (PC)

28 Φεβρουαρίου

Destiny 2: Lightfall (PC, PS4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Rytmos (PC & Switch)
Dungeons of Aether (PC)
CATAN: Console Edition (PlayStation 4, PS5, Xbox One & Xbox Series X)
Horace (PlayStation 4 & Xbox One)