George R.R. Martin: Θετικά νέα για την κυκλοφορία του “Winds of Winter” του Game of Thrones

O διάσημος συγγραφέας είχε ευχάριστα νέα να ανακοινώσει για το προτελευταίο κεφάλαιο των βιβλίων
26 Οκτωβρίου 2022 21:24
George R.R. Martin: Θετικά νέα για την κυκλοφορία του “Winds of Winter” του Game of Thrones

Είναι γνωστό λίγο-πολύ στους κύκλους των fans του Game of Thrones και των βιβλίων "A Song of Ice and Fire" το ότι το "Winds of Winter" έχει καθυστερήσει σημαντικά και πως συνεχώς ο George R.R. Martin βομβαρδίζεται από ερωτήσεις του τύπου "πότε θα κυκλοφορήσει". 

Πρόκειται άλλωστε για το προτελευταίο κεφάλαιο των βιβλίων που θα προχωρήσει την ιστορία του Martin και όχι όπως παρουσιάστηκε στις τελευταίες δύο σεζόν της σειράς του HBO, όπου ειδικά το φινάλε δίχασε το κοινό. 

Ο Martin βρέθηκε καλεσμένος στο The Late Show with Stephen Colbert όπου όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε τι γίνεται με την κυκλοφορία του, είχε επιτέλους να μοιραστεί ευχάριστα νέα. Χαρακτηριστικά είπε ότι έχει ολοκληρώσει τα 2/3 του The Winds of Winter, κάτι που έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα: 

Κάνω πρόοδο με το The Winds of Winter, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει. Νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ μεγάλο βιβλίο (πάνω από 1500 σελίδες) Πιστεύω ότι έχω ολοκληρώσει περίπου τα τρία τέταρτα της διαδρομής. Όλοι οι χαρακτήρες πλέκονται μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα έχω τελειώσει με ορισμένους από τους χαρακτήρες, έχω ολοκληρώσει την ιστορία τους, αλλά όχι με άλλους. Οπότε πρέπει να τελειώσω όλη αυτή την πλέξη. Θα μου πάρει ακόμα αρκετό καιρό".

Ο Colbert απάντησε κάνοντας ένα πρόχειρο υπολογισμό για το πότε θα κυκλοφορήσει: "Οπότε χρειάστηκαν 10 χρόνια για να περάσει το 75% της διαδρομής ... που σημαίνει περίπου ... τρία ακόμα χρόνια;"

"Ξέρω ένα πράγμα με βεβαιότητα", δήλωσε ο Martin. "Θα το παραδώσουμε, θα εκδοθεί και την επόμενη μέρα θα λάβω το πρώτο tweet που θα με ρωτάει: "Πού είναι το A Dream of Spring;"".

Πριν επεκταθεί το σύμπαν, ο Martin σκόπευε το The Winds of Winter να είναι το τελευταίο κεφάλαιο του A Song of Ice and Fire, όμως μετά πήρε την απόφαση να ολοκληρώσει το έπος του, με το "A Dream of Spring" το οποίο -όταν και όποτε κυκλοφορήσει- θα είναι το μεγάλο φινάλε. 

Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη του George R.R. Martin στον Stephen Colbert.