Taboo: Πού είναι η 2η σεζόν της σειράς του Tom Hardy;

Έχουμε καλά νέα για την επιστροφή του κ. Delaney...
11 Οκτωβρίου 2022 13:34
Taboo: Πού είναι η 2η σεζόν της σειράς του Tom Hardy;

Λίγες είναι οι περιπτώσεις σειρών που η συνέχεια της άργησε τόσο και το Taboo του BBC είναι ανάμεσά τους.

Η σειρά μυστηρίου με τον Tom Hardy που συζητήθηκε έντονα ολοκληρώθηκε το 2017 μέσα σε 8 επεισόδια, ωστόσο, οι συντελεστές τους υποσχέθηκαν σχεδόν αμέσως μετά την προβολής της τη 2η σεζόν του Taboo. Πέρασαν 5 χρόνια από τότε και μια πανδημία μετά, έχοντας ακούσει ελάχιστα για την πορεία της, επομένως είναι εύλογο το ερώτημα "που βρίσκεται;".

Τον Μάρτιο του 2021, ο Steven Knight, συνδημιουργός της σειράς είχε δηλώσει ότι τα έξι από τα οκτώ επεισόδια της 2ης σεζόν είχαν ολοκληρωθεί και πως περίμεναν τον Tom Hardy να βρει κενό στο πρόγραμμά του για να αρχίσουν τα γυρίσματα. 

Πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2022, πάλι δια στόματος Knight μάθαμε ότι τα γυρίσματα της 2ης σεζόν του Taboo θα αρχίσουν πιθανότατα προς τα τέλη του 2023

Φαντάζομαι ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει προς το τέλος του επόμενου έτους. [Ο Τομ και εγώ] επιθυμούμε και οι δύο να συνεχίσουμε και υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι θέμα χρονοδιαγραμμάτων και αποφάσεων για το πού θα πάει στη συνέχεια". είχε πει τότε ο Knight. 

Ρεαλιστικά, λοιπόν, πότε να το περιμένουμε στις οθόνες μας; Εάν όλα πάνε καλά και ξεκινήσουν τα γυρίσματα προς τα τέλη του 2023, τότε μπορεί μέχρι τα τέλη του 2024 να κυκλοφορήσουν τα νέα επεισόδια. 

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι τη σειρά δημιούργησε ο ίδιος ο Tom Hardy, μαζί με τον πατέρα του Edward "Chips" Hardy και τον Steven Knight, που μας χάρισε το Peaky Blinders. Η ιστορία ξεκινά το 1814 όταν ο James Keziah Delaney, επιστρέφει από τα πέρατα της γης εντελώς αλλαγμένος, παρόλο που θεωρούνταν νεκρός για χρόνια. Όταν επιστρέφει από την Αφρική στην πατρίδα του στο Λονδίνο, κληρονομεί ότι έχει απομείνει από την ναυτιλιακή αυτοκρατορία του πατέρα του και προσπαθεί να ξαναχτίσει μια ζωή για τον ίδιο. 

Η σειρά λατρεύτηκε για το μυστικιστικό, σκοτεινό και τραχύ ύφος της, την κινηματογράφηση και το μοντάζ που το μετατρέπουν σε μια μυσταγωγία, καθώς και για τα πλούσια συστατικά (πιστολίδια, ίντριγκες, plot twists) που συνθέτουν ένα καθωσπρέπει θέαμα. 

Μαζί με τον Hardy παίζουν οι: Jessey Buckley, Oona Chaplin, Leo Bill, Stephen Graham, Jefferson Hall, Michael Kelly, Jonathan Price, Mark Gatiss και Tom Hollander. 

Τα πλάνα του Knight θέλουν συνολικά τρεις σεζόν για την ιστορία του Taboo αλλά ας μη προτρέχουμε, καθώς ακόμη αναμένουμε τη 2η σεζόν. .