Blade Runner 2099: Γεγονός η sequel σειρά που έρχεται στο Amazon Prime Video

Επίσημη η σειρά με τον Ridley Scott στην παραγωγή
15 Σεπτεμβρίου 2022 19:21
Blade Runner 2099: Γεγονός η sequel σειρά που έρχεται στο Amazon Prime Video

Αν και είχε ακουστεί από τις αρχές του έτους πως κάτι τέτοιο ετοιμάζεται, πλέον είναι σίγουρο: Το σύμπαν του Blade Runner επεκτείνεται με μια νέα live-action σειρά στην υπηρεσία Prime Video της Amazon. 

Υποδεχτείτε το "Blade Runner 2099", που όπως υποδηλώνει και το όνομά του θα είναι η τηλεοπτική συνέχεια του αριστουργηματικού "Blade Runner 2049" δια χειρός Denis Villeneuve και θα εκτυλίσσεται 50 χρόνια αργότερα. 

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός του Blade Runner, Ridley Scott θα είναι εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τον σεναριογράφο του Blade Runner 2049, Michael Green, ενώ καθήκοντα showrunner αναλαμβάνει η Silka Luisa του "Shining Girls". 

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Amazon κάνει λόγο πως θα κρατήσει ανέπαφο το πνεύμα του κόσμου του Blade Runner: 

Είναι τιμή μας που μπορούμε να παρουσιάσουμε αυτή τη συνέχεια του franchise του Blade Runner και είμαστε σίγουροι ότι με τη συνεργασία με τον Ridley, την Alcon Entertainment, την Scott Free Productions και την εξαιρετικά ταλαντούχα Silka Luisa, το Blade Runner 2099 θα διατηρήσει τη νοημοσύνη, τη θεματολογία και το πνεύμα των προκατόχων του. 

Αν και πέρυσι ξεκίνησε να προβάλλεται το Blade Runner: Black Lotus, μια animated σειρά στον κόσμο του Ridley Scott, το "2099" είναι η πρώτη live-action απόπειρα. 

Στην κλασική sci-fi ταινία του 1982 πρωταγωνίστησε ο Harrison Ford στο ρόλο του Deckard, ενώ επέστρεψε για το sequel, στο οποίο όμως κεντρικός πρωταγωνιστής ήταν ο "K" του Ryan Gosling.