Το Netflix κόβει και τη σειρά του Resident Evil μετά από μόλις μία σεζόν

Τόσο άντεξε η live-action σειρά του Resident Evil
27 Αυγούστου 2022 08:12
Το Netflix κόβει και τη σειρά του Resident Evil μετά από μόλις μία σεζόν

Παρά τις προσδοκίες η live-action Resident Evil σειρά του Netflix δε θα συνεχίσει για 2η σεζόν. Όπως μετέφερε το Deadline, ο streaming κολοσσός έκοψε τη σειρά του Resident Evil μετά από μόλις μια σεζόν, η οποία βασιζόταν ελαφρώς στο διάσημο videogame franchise της Capcom. 

Η ακύρωση του "Resident Evil" έρχεται ενάμιση μήνα μόλις μετά την πρεμιέρα του που έγινε στις 14 Ιουλίου και βάσει των αριθμών και της τηλεθέασης που κατάφερε εν τέλει, φαινόταν ότι το Netflix δύσκολα θα έδινε το πράσινο φως για μια συνέχεια. 

Όπως αποκαλύπτουν και τα στοιχεία προβολών του Netflix δεν έφερε τα αναμενόμενα, καθώς στην πρεμιέρα του το Resident Evil ανέβηκε στη Νο.2 θέση με 72.7 εκατομμύρια ώρες προβολών που θεωρείται αποδεκτό νούμερο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι έπαιξε απέναντι στο Stranger Things. Όμως το Netflix κρίνει την επιτυχία μιας σειράς εάν παίρνει μεγάλη ώθηση στις προβολές του τη 2η εβδομάδα κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα οι τηλεθέασή της να έχει μειωθεί τόσο που την έριξε από το Top 10.

Βέβαια δεν άρεσε ούτε στους κριτικούς με σκορ 57% στο Rotten Tomatoes και 27% σκορ κοινού, οπότε και αυτό ήταν ένας δείκτης της αποτυχίας της σειράς Resident Evil.  

Στις εντυπώσεις μας από το Resident Evil, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης έγραφε μεταξύ άλλων: 

Παρ΄ όλα αυτά, πέρα από το σενάριο, σημαντικά προβλήματα θα βρείτε στη σκηνοθεσία, αλλά και στις ερμηνείες των ηθοποιών. Είναι αποθαρρυντικό να βλέπεις βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας να πέφτουν σε εύκολες παγίδες, να κάνουν συνεχώς γκάφες, να παίρνουν μόνο τις λάθος αποφάσεις, να τους “θυσιάζουν” σεναριακά δηλαδή με σκοπό να προχωρήσουν την πλοκή μπροστά.

Το cast της σειράς:

Οι ηθοποιοί που απαρτίζουν το cast είναι οι: Lance Reddick, Ella Balinska (Charlie's Angels), Tamara Smart (Artemis Fowl), Siena Agudong (Upside Down Magic), Adeline Rudolph (Chilling Adventures of Sabrina) και Paola Nunez (Bad Boys for Life).

Η σύνοψη του σειράς αναφέρει:

Έτος 2036 - 14 χρόνια μετά την παγκόσμια κατάρρευση που επήλθε από έναν θανατηφόρο ιό, η Jade Wesker παλεύει να επιβιώσει σε έναν κόσμο που κυριαρχούν αιμοδιψή μολυσμένοι και τέρατα. Σε αυτό το απόλυτο χάος, η Jade στοιχειώνεται από το παρελθόν της στη Νέα Racoon City, από την ανατριχιαστική σύνδεση του πατέρα της με την Umbrella Corporation αλλά κυρίως από τα όσα συνέβησαν στην αδερφή της, Billie.