Stranger Things 4: Μια σκηνή χρειάστηκε δύο χρόνια για να γίνουν τα ειδικά εφέ της

Η αναμονή άξιζε όμως όπως αποδείχθηκε
09 Αυγούστου 2022 18:22
Stranger Things 4: Μια σκηνή χρειάστηκε δύο χρόνια για να γίνουν τα ειδικά εφέ της

Μπορεί η πανδημία να καθυστέρησε για πολύ παραπάνω από το αναμενόμενο την 4η σεζόν του Stranger Things, ωστόσο ο έξτρα χρόνος που δόθηκε στην παραγωγή έφερε και ένα επιθυμητό αποτέλεσμα ειδικά στον τομέα των ειδικών εφέ. 

Τώρα ο Julien Hery, επόπτης των VFX του Stranger Things 4, αποκαλύπτει σε νέα του συνέντευξη στο Collider πως μια από τις σκηνές του σόου τους πήραν δύο ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθούν. 

Υπάρχει ένα fun fact, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στη σειρά πριν την πανδημία, οπότε δουλεύαμε σε αυτή πάνω από δύο χρόνια. Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας μερικά προσχέδια και τα assets πριν την πανδημία και όταν σταματήσαμε συνεχίσαμε να δουλεύουμε σε μια-δυο συγκεκριμένες σκηνές. Η μία είναι ένα πλάνο του Hawkins που ακολουθάει κάτι νυχτερίδες και καταλήγει στο σπίτι των Creel. Αυτή η σκηνή μας πήρε σχεδόν ενάμιση-δυο χρόνια γιατί αλλάζαμε το animation και είχαμε μπόλικο χρόνο, όποτε εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να την τελειώσουμε. 

Stranger Things 4: Δείτε το φοβερό βίντεο με την δημιουργία του Vecna!  

Μερικές πληροφορίες για το Stranger Things 5:

Μιλώντας στο Collider, οι δημιουργοί αποκάλυψαν ότι ενώ η 5η σεζόν θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από τις προηγούμενες, οι συνολικές ώρες δε θα ξεπερνούν τις δέκα ώρες.

Πιστεύαμε ότι η 4η σεζόν θα ήταν οκτώ επεισόδια και θα είχαν κανονική διάρκεια. Επομένως, αν μας είχατε πάρει συνέντευξη πριν από την 4η σεζόν, θα λέγαμε πάλι αυτό. Νομίζω ότι στοχεύουμε ξανά τα οκτώ επεισόδια, αλλά δε θέλουμε να είναι 13 ώρες, όπως η 4η σεζόν. Στοχεύουμε τις 10 ώρες ή κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι θα είναι μεγαλύτερη από την 1η σεζόν, γιατί έχουμε να ολοκληρώσουμε πολλά πράγματα, αλλά μάλλον δε θα διαρκέσει όσο είναι η 4η.

Με βάση αυτό, ο Ross Duffer είπε ότι μια συνολική αλλαγή στην ιστορία θα αντιπροσώπευε τη διαφορά στο χρόνο εκτέλεσης, προσθέτοντας:

Στην 4η σεζόν, για παράδειγμα, πέρασαν δύο ώρες πριν καν οι χαρακτήρες μας συνειδητοποιήσουν ότι το τέρας σκότωνε ανθρώπους στο Hawkins. Ξέρουν ποια είναι η απειλή τώρα και αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνσή της.

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery και Maya Hawke. Μαζί τους ο Matthew Modine και οι Priah Ferguson, Cara Buono, Robert Englund, Tom Wlaschiha και Brett Gelman.

Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το Stranger Things 5 παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.