Το Game of Thrones έρχεται σε 4K HDR με Dolby Vision και Atmos στο HBO Max

Μέσα στο καλοκαίρι
25 Ιουλίου 2022 09:16
Το Game of Thrones έρχεται σε 4K HDR με Dolby Vision και Atmos στο HBO Max

Με το ντεμπούτο της prequel σειράς House of the Dragon να βρίσκεται προ των πυλών, όντας προγραμματισμένο για τις 21 Αυγούστου, η Warner Media προέβη σε μια ακόμη ανακοίνωση που θα χαροποιήσει τους λάτρεις του Game of Thrones.

Συγκεκριμένα και οι οχτώ σεζόν τους εξαιρετικά δημοφιλούς σόου θα έρθουν εντός του Αυγούστου στο HBO Max σε 4K ανάλυση με HDR10, καθώς και με υποστήριξη για τις Dolby Vision και Dolby Atmos τεχνολογιές για τις συμβατές τηλεοράσεις και τα συμβατά ηχοσυστήματα αντίστοιχα. Τα πρώτα επεισόδια του σόου είχαν καταφθάσει το μακρινό πλέον 2011, οπότε ήταν τότε 1080p ανάλυσης στο HBO, με τη μόνη λύση για όσους ήθελαν υψηλότερη ποιότητα να είναι το 4K Blu-ray που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Φυσικά, η Bluray συλλογή θα εξακολουθεί να προσφέρει υψηλότερο bitarate και κατά συνέπεια καλύτερης ποιότητας εικόνα, αλλά σίγουρα και η αναβάθμιση της απεικόνισης του σόου στη streaming υπηρεσία είναι ευπρόσδεκτη. Τέλος, να σημειωθεί πως και το House of Dragon θα κάνει το ντεμπούτο του σε 4K ανάλυση με HDR 10, Dolby Vision και Dolby Atmos.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το HBO Max δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην Ελλάδα, αφού το ντεμπούτο του αναβλήθηκε το Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά, η Warner Media είχε ανακοινώσει πως η συνδρομητική υπηρεσία θα έρθει στη χώρα μας εντός του 2022.

Όταν, λοιπόν, το HBO Max καταφθάσει, οι Έλληνες χρήστες θα έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να πατήσουν το play στην 4K έκδοση του Game of Thrones.