Ποιο είναι καλύτερο: Better Call Saul ή Breaking Bad; Ο Bob Odenkirk απαντά

Ο ίδιος ο "Saul Goodman" δίνει την απάντηση
17 Ιουλίου 2022 18:01
Ποιο είναι καλύτερο: Better Call Saul ή Breaking Bad; Ο Bob Odenkirk απαντά

Ένα debate υπάρχει ανάμεσα στους fans του Breaking Bad και του Better Call Saul για το ποια είναι η καλύτερη σειρά.

Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι η prequel σειρά του Breaking Bad ξεπέρασε το πρωτότυπο σε πολλούς τομείς, άλλοι που θεωρούν ότι το Breaking Bad απλώς δεν ξεπερνιέται και άλλου πιο μετριοπαθείς που απολαμβάνουν και τα δύο. 

Σε νέα τους συνέντευξη στους New York Times, όμως, ο Bob Odenkirk που υποδύεται τον "Saul Goodman"/ Jimmy McGill και στις δύο σειρές έδωσε τη δική του απάντηση στο καυτό debate. 

Όπως θα δείτε η απάντησή του είναι διπλωματική αλλά ειλικρινής: 

Νομίζω ότι το Breaking Bad είναι μια πιο οικουμενική ιστορία. Είναι μια ιστορία για την κρίση μέσης ηλικίας και οι κίνδυνοι είναι πιο εντυπωσιακοί, πέφτουν πυροβολισμοί πιο συχνά και ο πρωταγωνιστής αλληλοεπιδρά με εμπόρους ναρκωτικών σχεδόν αμέσως. Αυτό δεν συμβαίνει στη δική μας σειρά. Η σειρά μας είναι πιο εσωτερικευμένη. Είναι ένα πιο περίεργο ταξίδι. Περιλαμβάνει πολλά από την καθημερινότητα του να είσαι δικηγόρος. Εκ των προτέρων σχετίζεσαι λιγότερο λόγω του θέματός του. Όμως χάρη στην σκληρή δουλειά και την ιδιοφυία τους, οι σεναριογράφοι έχουν βρει τρόπους να κάνουν το κοινό να κατανοήσει κάποιες από τις εντάσεις και τις πιέσεις που νιώθουν οι χαρακτήρες και να τις συσχετίσουν με τις δικές τους ζωές.

"Η ομορφιά του βρίσκεται στο ότι ο Vince Gilligan και η σεναριογραφική ομάδα του Breaking Bad έδειξαν στο κοινό την αξία του να παρακολουθείς κάτι από πιο κοντινή απόσταση. Πήραν αυτό το κοινό και την επένδυση που είχαν κάνει και τους είπαν: Τώρα θα φτιάξουμε μια σειρά που πρέπει να παρακολουθείτε πολύ πιο προσεκτικά". Δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό χωρίς το Breaking Bad. Μια σειρά όπως η δική μας δε θα υπήρχε διαφορετικά."

Για εσάς ποια σειρά είναι καλύτερη και γιατί; Πείτε μας στα σχόλια.