Θα βλέπατε το Stranger Things σε remaster βιντεοκασέτας στο Netflix;

Οι Duffer Brothers έχουν μια τρελή και γεμάτη νοσταλγία ιδέα
08 Ιουλίου 2022 13:30
Θα βλέπατε το Stranger Things σε remaster βιντεοκασέτας στο Netflix;

Έχουν πάρει φόρα οι Duffer Brothers μετά και την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Stranger Things 4, αλλά και την επίσημη ανακοίνωση πως έρχεται η πρώτη spinoff σειρά του σύμπαντος. 

Τα αδέρφια Matt και Ross Duffer έχουν μια τρελή και γεμάτη νοσταλγία ιδέα για μια "κασετάτη" επανέκδοση του Stranger Things. Ναι, καλά ακούσατε σκέφτονται να επανεκδώσουν σαν "remaster" με ανάλυση βιντεοκασέτας τουλάχιστον την 1η σεζόν του Stranger Things για να δέσει πλήρως το 80s ύφος της σειράς. 

Την ιδέα αυτή ανέφεραν στη νέα τους συνέντευξη στο Collider, όταν τους ρώτησε το μέσο εάν θα κυκλοφορούσαν σε 4K Blu-Ray όλες τις σεζόν του Stranger Things μετά την ολοκλήρωση της σειράς. Η ανταπάντηση του Matt Duffer ήταν μια VHS έκδοση φυσικά: 

Θέλω να το κάνουμε σε VHS. Θέλω μια pan and scan βερσιόν τουλάχιστον της 1ης σεζόν. Θέλω να προσπαθήσουμε να το μετατρέψουμε σε pan and scan.

Για όσους δε γνωρίζουνε "Pan & Scan" είναι η μέθοδος μετατροπής μιας ταινίας από την κινηματογραφική βερσιόν της με το ευρυγώνιο κάδρο, σε αυτό που είναι αναλογία εικόνας 4:3 και ταίριαζε στις τετράγωνες τηλεοράσεις της εποχής, πριν την έλευση του widescreen format. 

Αποκάλυψαν κιόλας ότι ζήτησαν από τον colourist της παραγωγής να τους κάνει pan & scan την εναρκτήρια σκηνή της 1ης σεζόν, οπότε ίσως το project να ψήνεται πολύ παραπάνω από όσο δηλώνουν με ασάφεια οι Duffers. Βέβαια, λένε πως το "Stranger Things VHS" όπως το αποκαλούν χαϊδευτικά, δε θα αντικαθιστούσε την 4K βερσιόν της σειράς στο Netflix, ούτε και θα ήταν σαν μια ενσωματωμένη επιλογή στο μενού της (όπως οι IMAX βερσιόν των ταινιών του Disney Plus). Όπως δηλώνουν θα ήταν μια ξεχωριστή νοσταλγική κυκλοφορία. 

Θα σας έψηνε να βλέπατε το Stranger Things VHS;