Stranger Things 5: Θα κυκλοφορούν εβδομαδιαία τα επεισόδια της τελευταίας σεζόν ή όχι;

Το Netflix απαντά σε όσους θέλουν να αλλάξει το μοντέλο διάθεσης
10 Ιουνίου 2022 15:01
Stranger Things 5: Θα κυκλοφορούν εβδομαδιαία τα επεισόδια της τελευταίας σεζόν ή όχι;

Κάποιοι θεώρησαν πως τα μεγάλης διάρκειας επεισόδια της 4ης σεζόν του Stranger Things ίσως να ήταν καλύτερα να γίνονταν διαθέσιμα σε εβδομαδιαία βάση και όχι με τον κλασικό bingewatch τρόπο που καθιέρωσε το Netflix. Άλλωστε κάθε επεισόδιο ξεπερνούσε είτε για λίγο είτε για πολύ τη μία ώρα σε διάρκεια στο Vol. 1 ενώ η διάρκειά τους στο Vol. 2...ξεφεύγει. 

Επομένως δημιουργήθηκε το ερώτημα εάν η 5η και τελευταία σεζόν του Stranger Things αλλάξει τη φόρμουλα διάθεσης και μεταβεί σε εβδομαδιαία βάση -όπως για παράδειγμα οι σειρές του Disney+. Ο επικεφαλής των σειρών σε ΗΠΑ και Καναδά του Netflix, Peter Friedlander, έδωσε την οριστική απάντηση. 

Μιλώντας στο Variety ανέφερε ότι τα επεισόδια του Stranger Things 5 -όποτε βγουν- θα διατεθούν όλα μαζί, με τον παραδοσιακό Netflix τρόπο, καθώς μια τέτοια αλλαγή στον τρόπο διανομής θα ήταν άδικη για τους fans του σόου των Duffer Brothers. 

'Για τους fans του Stranger Things είναι ο τρόπος με τον οποίο παρακολουθούν τη σειρά και το να αλλάξει για αυτούς θα είναι απογοητευτικό. Το να μην τους δώσουμε ακριβώς αυτό που περιμένουν, που είναι η εμπειρία του Stranger Things με όλη τη σεζόν και να την ξεψαχνίσουν, νομίζω πως θα ήταν μια άγαρμπη αλλαγή για τον θεατή." 

Ο ίδιος γενικά θεωρεί ότι το μοντέλο του Netflix δε θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον για τις σειρές του. 

Να αναφέρουμε ότι το επεισόδιο 8 θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 25 λεπτά, ενώ το 9ο και τελευταίο θα διαρκεί 2 ώρες και 19 λεπτά -αντί για 2:30 ώρες που αρχικά είχε ακουστεί. 

Η επίσημη σύνοψη του 4ου κύκλου αναφέρει:

Έχουν περάσει έξι μήνες από την Μάχη του Starcourt, που έφερε τον τρόμο και την καταστροφή στο Hawkins. Η γνωστή παρέα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον απόηχο των γεγονότων χωρίζεται για πρώτη φορά και το να εξερευνούν την πολυπλοκότητα του Λυκείου σίγουρα δεν κάνει την κατάσταση ευκολότερη. Στην πιο ευάλωτη στιγμή τους, μια νέα τρομακτική απειλή αναδύεται και τους φέρνει ενώπιον ενός σατανικού μυστηρίου που εάν λυθεί ίσως να βάλει τέλος μια και καλή στις τερατουργίες του Upside Down.

Το παρεάκι του Hawkins και το υπόλοιπο cast αποτελείται από τους: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, και Maya Hawke. Μαζί τους ο Matthew Modine που υποδύεται ξανά τον Dr. Martin Brenner, και οι Priah FergusonCara Buono και Brett Gelman που αποτελούν πλέον τακτικά μέλη του cast.

Στις νέες προσθήκες έχουμε επίσης τον Robert Englund, που θα υποδυθεί τον Victor Creel και τον Tom Wlaschiha που γνωρίσαμε ως "Jaqen H'ghar" στο Game of Thrones, μαζί με μερικά ακόμη νέα πρόσωπα.

Το Vol. 1 του Stranger Things 4 ήδη είναι διαθέσιμο στο Netflix (7 επεισόδια), ενώ το "Vol.2" (2 επεισόδια-ταινίες) την 1η Ιουλίου.