Το Netflix ετοιμάζει φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο που θα έχει όμως διαφημίσεις

Έρχονται σημαντικές αλλαγές
20 Απριλίου 2022 14:25
Το Netflix ετοιμάζει φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο που θα έχει όμως διαφημίσεις

Όπως έγινε γνωστό πριν μερικές ώρες, το Netflix για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία έχασε συνδρομητές. Μάλιστα, η εταιρία φαίνεται πως ετοιμάζεται για μια δύσκολη περίοδο, αφού εκτιμά πως η κατηφόρα για τη βάση χρηστών της θα συνεχιστεί και το επόμενο τρίμηνο.

Για να «πρασινίσει», λοιπόν, ξανά τα στατιστικά και τα οικονομικά του αποτελέσματα, το Netflix διευκρίνισε πρώτα πως εξετάζει την κατάσταση με τους συνδρομητές που μοιράζονται τον κωδικό τους, ενώ συγχρόνως ο co-CEO, Reed Hastings, αποκάλυψε πως στα σκαριά είναι και ένα νέο, πιο προσιτό, συνδρομητικό πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει διαφημίσεις.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο streaming γίγαντας ανακοίνωσε και επίσημα πως το φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο θα καταφθάσει μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, καθώς οριστικοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ο Hastings δήλωσε πως βρίσκει τις διαφημίσεις σύνθετες και πως είναι μεγάλος λάτρης της απλότητας των συνδρομών, ωστόσο επισήμανε πως βγάζει νόημα να δώσεις στους πελάτες που δεν έχουν θέμα να βλέπουν διαφημίσεις μια φθηνότερη επιλογή.

Μάλιστα, μιλώντας στους επενδυτές, το υψηλόβαθμο στέλεχος ξεκαθάρισε ρητά πως τα μέλη που θα πληρώνουν την κανονική συνδρομή δεν πρόκειται να βλέπουν καθόλου διαφημίσεις. Αυτή η νέα επιλογή θα είναι μια νέα εντελώς διαφορετική βαθμίδα.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως δουλεύει για το Hulu, η Disney το κάνει, το HBO το έκανε. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως δουλεύει.

Τέλος, ο Hastings διαβεβαίωσε πως το Netflix απλά θα προβάλει τις διαφημίσεις, χωρίς να παρακολουθεί τα δεδομένα των χρηστών του για στοχευμένες καμπάνιες, όπως συμβαίνει σε μερικούς ανταγωνιστές.

Tags: