Stranger Things: Η 4η σεζόν κινείται σε πολύ πιο έντονα horror μονοπάτια και μάθαμε το γιατί

Αν περνάνε τα χρόνια έτσι συμβαίνει...
25 Μαρτίου 2022 13:39
Stranger Things: Η 4η σεζόν κινείται σε πολύ πιο έντονα horror μονοπάτια και μάθαμε το γιατί

Από τις τελευταίες εικόνες που δημοσιεύθηκαν για την 4η σεζόν του Stranger Things που θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι, καταλάβαμε ότι τα παιδιά...δεν είναι πλέον παιδιά. Η άλλοτε νεαρή παρέα του Hawkins έχουν όψη ενηλίκων αφού και στην πραγματική τους ζωή, έχουν ξεφύγει από τα νεαρά παιδιά που υποτίθεται πως υποδύονται στο σόου του Netflix. 

Αυτό το κατάλαβαν και οι δημιουργοί The Duffer Brothers από πολύ νωρίς για αυτό και προσάρμοσαν ανάλογα το ύφος του Stranger Things 4 ώστε να κινείται σε πιο horror μονοπάτια. Από εκεί λοιπόν που οι κλασικές ταινίες περιπέτειάς όπως τα Goonies, E.T. και άλλες ήταν η κύρια έμπνευση για το ύφος, πλέον προχωράνε σε επίπεδα Nightmare on Elm Street και Halloween. 

Όπως αποκαλύπτει ο Ross Duffer σε πρόσφατη συνέντευξη του: 

Όταν προτείναμε την ιστορία στο Netflix πριν από όλα αυτά τα χρόνια, το προτείναμε με τα παιδιά στο μυαλό μας τότε να είναι σαν τα Goonies στον E.T. Αυτή ήταν η ιστορία του. Και οι ενήλικες πήγαιναν σε Jaws και Close Encounters μονοπάτια, ενώ οι έφηβοι σε πιο Nightmare on Elm Street. Αλλά φέτος δεν έχουμε παιδιά μπροστά μας και δεν μπορούμε να τα κάνουμε "Goonies". Έτσι ξαφνικά τείνουμε πολύ περισσότερο στο ύφος των ταινιών τρόμου που τόσο λατρεύουμε και ήταν μια διασκεδαστική αλλαγή για εμάς. 

Άλλωστε από τα πρώτα στιγμιότυπα φάνηκε ότι θα υπάρχουν έντονα τα horror vibes, ειδικά στις φωτογραφίες στο Creel House. 

Ολόκληρο το γνωστό και αγαπημένο cast της προηγούμενης σεζόν με τους: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, και Maya Hawke θα επιστρέψει. Μαζί τους ο Matthew Modine που θα υποδυθεί ξανά τον Dr. Martin Brenner, και οι Priah FergusonCara Buono, και Brett Gelman που αποτελούν πλέον τακτικά μέλη του cast.

Στις νέες προσθήκες έχουμε τον Robert Englund, που θα υποδυθεί τον Victor Creel και τον Tom Wlaschiha που γνωρίσαμε ως "Jaqen H'ghar" στο Game of Thrones, μαζί με μερικά ακόμη νέα πρόσωπα.

Το Stranger Things 4 θα φτάσει σε δύο μέρη με το "Vol.1" να κάνει πρεμιέρα στις 27 Μαΐου, ενώ το "Vol.2" την 1η Ιουλίου.