Obi-Wan Kenobi: Κόπηκε ο Darth Maul από τη νέα Star Wars σειρά - Όλο το παρασκήνιο

Το ρεπορτάζ του THR αποκαλύπτει
14 Μαρτίου 2022 23:09
Obi-Wan Kenobi: Κόπηκε ο Darth Maul από τη νέα Star Wars σειρά - Όλο το παρασκήνιο

Μια εμφάνιση που θα έκανε τους Star Wars fans να τρελαθούν φαίνεται πως κόπηκε από το τελικό "cut" του Obi-Wan Kenobi, της νέας σειράς του σύμπαντος για το Disney Plus. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter, αποκαλύπτεται ότι ο λατρεμένος Sith του "The Phantom Menace", ο Darth Maul ήταν έτοιμος για την επιστροφή του. Μάλιστα o Ray Park είχε προετοιμαστεί να τον υποδυθεί ξανά και γυρίστηκαν σκηνές, οι οποίες κόπηκαν, εξαιτίας μιας δημιουργικής επανεκκίνησης που έκανε το project και γράφτηκε το σενάριο από την αρχή. 

Το αρχικό σενάριο ήταν κάπως έτσι

Έτσι, αντί για τον Darth Maul οι κακοί του σόου επιλέχθηκαν να είναι ο Darth Vader και οι Inquisitors του, τους οποίους θα δούμε για πρώτη φορά σε live action μορφή. Ήταν ιδέα του Dave Filoni, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μεγάλος αντίπαλος του Ewan McGregor να είναι ο Darth Vader, αλλά και ο Grand Inquisitor.  

Tο αρχικό σενάριο ήθελε τον Kenobi να προσπαθεί να προστατεύσει τον μικρό Luke Skywalker και ο Maul θα ήταν ένας από τους κακούς που θα βρισκόταν στο κυνήγι του Jedi και του γιου του Anakin. Αποκαλύπτεται επίσης πως είχαν επιλέξει ένα άλλο αγόρι να παίξει τον μικρό Luke αλλά εν τέλει δεν γυρίστηκαν καθόλου σκηνές. O νεαρός ηθοποιός που θα δούμε στη σειρά τελικά είναι ο Grant Feely. 

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Obi-Wan και ο Maul είχαν τη ρεβάνς τους στην animated σειρά Star Wars: Rebels

Τη σκηνοθεσία του Obi-Wan έχει αναλάβει η Deborah Chow (The Mandalorian) και περιλαμβάνει επίσης στο cast του: Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Rupert Friend, Indira Varma, Sung Kang, Moses Ingram, Kumail Nanjiani, o'Shea Jackson Jr., Simon Kessell, Benny Safdie, Maya Erskine, και Rory Ross.

Το main theme του Obi-Wan υπογράφει με το πεντάγραμμό του ο θρυλικός John Williams που θα επιστρέψει για ακόμη μια φορά για χάρη του σύμπαντος του Star Wars.  

Το Obi-Wan Kenobi αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 25 Μαΐου αποκλειστικά στο Disney+.