Η Zendaya απαντάει ευθέως στην κριτική για τις σκληρές σκηνές του Euphoria

"Δεν είναι μια ηθική ιστορία" αναφέρει η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός
08 Φεβρουαρίου 2022 18:18
Η Zendaya απαντάει ευθέως στην κριτική για τις σκληρές σκηνές του Euphoria

Στην κριτική που δέχθηκε το Euphoria από την μη κερδοσκοπική οργάνωση, D.A.R.E. απάντησε η Zendaya και χωρίς να μασήσει τα λόγια της υπερασπίστηκε ένα από τα πιο δημοφιλή σόου της τηλεόρασης αυτή τη στιγμή και ένα από τα δυνατά χαρτιά του HBO

Για την ιστορία η D.A.R.E. είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θεσπίστηκε στη δεκαετία του '80 στο Λος Άντζελες από τον τότε αρχηγό του LAPD και των σχολείων της περιοχής. Σκοπός του είναι να διαπαιδαγωγεί τους νέους και να τους αποτρέπει από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, τη συμμετοχή σε συμμορίες και τη βίαιη συμπεριφορά -θέματα τα οποία το σόου του Sam Levinson παρουσιάζει με ωμότητα ειδικά στη 2η σεζόν

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το D.A.R.E. καταδίκασε τα όσα παρουσιάζει το Euphoria λέγοντας: 

Αντί να προωθεί την επιθυμία κάθε γονέα να κρατήσει τα παιδιά του ασφαλή από τις δυνητικά φρικτές συνέπειες της κατάχρησης ναρκωτικών και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών, το τηλεοπτικό δράμα του HBO, Euphoria, επιλέγει να δοξάσει και να απεικονίσει εσφαλμένα τη χρήση ναρκωτικών από μαθητές Λυκείου, τον εθισμό, το ανώνυμο σεξ, τη βία και άλλες καταστροφικές συμπεριφορές ως κοινές και ευρέως διαδεδομένες στον σημερινό κόσμο. 

Η απάντηση της Zendaya

To Euphoria είναι μια σειρά που επικεντρώνεται στη Rue της Zendaya ένα έφηβο κορίτσι που αντιμετωπίζει σοβαρό εθισμό με τα ναρκωτικά και το 5ο επεισόδιο της 2ης σεζόν παρουσίασε με αρκετά σκληρό τρόπο όταν κάποιος βρίσκεται στο ναδίρ των επιπτώσεων του εθισμού. 

H βραβευμένη με Emmy 25χρονη σταρ του Euphoria, για την ερμηνεία της Rue, έδωσε τη δική της απάντηση στο Entertainment Weekly λέγοντας: 

Η σειρά μας δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ιστορία ηθικής που μαθαίνει το πώς να ζει κανείς τη ζωή ή το πώς θα πρέπει όλα να γίνονται. Αν μη τι άλλο αυτό που θέλουμε να βγάλουμε μέσα από το Euphoria ή τέλος πάντων όσα προσπαθούμε να περάσουμε μέσα από αυτό είναι το να βοηθήσουμε τον κόσμο να νιώσει λιγότερο μόνος του στη δική του εμπειρία και τον πόνο που ζει. 

Και ίσως να νιώσουν πως δεν είναι οι μόνοι που το περνάνε ή το αντιμετωπίζουν όλο αυτό. Η μεγαλύτερη ελπίδα μου είναι πως ο κόσμος θα μπορέσει να ταυτιστεί και αυτοί που χρειάζονται να θεραπευτούν και να ωριμάσουν με την Rue, ελπίζω, μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν να νιώσουν την ελπίδα και την αλλαγή μέσα της. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Η D.A.R.E μάλιστα είχε ζητήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με το HBO και τους συντελεστές του Euphoria για να συζητήσουν τα θέματα αυτά, όμως όπως φαίνεται από την απάντηση της Zendaya, το σόου θα συνεχιστεί χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση.