Το Netflix έχασε $50 δις σε αξία μέσα σε μια βραδιά - Απέτυχε στους στόχους του για το 2021

Σφοδρή η αντίδραση των μετόχων του
24 Ιανουαρίου 2022 23:35
Το Netflix έχασε $50 δις σε αξία μέσα σε μια βραδιά - Απέτυχε στους στόχους του για το 2021

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των μετόχων του Netflix στο άκουσμα πως η εταιρία δεν έπιασε τους στόχους της για το 2021, όσον αφορά τους συνδρομητές της. Μέσα σε μια βραδιά η κεφαλαιοποίησή της έκανε βουτιά στο κενό και έχασε περίπου $50 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία

Το The Wrap αναφέρει πως αυτή ήταν και η χειρότερη ημέρα του Netflix στο χρηματιστήριο από τον Ιούλιο του 2012. Και όλα αυτά διότι η εταιρία ανακοίνωσε πως έφτασε κοντά αλλά όχι και να αγγίξει τον στόχο των 222 εκατομμυρίων συνδρομητών για το 2021. 

Πλέον το Netflix κάνει μια πιο συγκρατημένη πρόβλεψη για το 2022 με 2.5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι περίμενε 4 εκατομμύρια στο κατώφλι του. 

Έτσι η αξία των μετοχών έπεσε κατά 21.8% η αλλιώς $100 ανά μετοχή, κάτι που μεταφράστηκε σε περίπου $95 εκατομμύρια δολάρια μείον στην τσέπη του co-CEO της εταιρίας Reed Hastings. 

Ο οξύτατος ανταγωνισμός φαίνεται πλέον

Στην ανακοίνωση προς τους μετόχους το Netflix έφτασε κοντά στο να παραδεχτεί πόσο οξύτατο ανταγωνισμό αντιμετωπίζει από άλλους γίγαντες όπως την απίστευτη άνοδο της Disney (Disney Plus), WarnerMedia (HBO Max), αλλά και το Amazon Prime Video

Ανέφερε πως το μεγαλύτερο κομμάτι της αύξησης των συνδρομητών του ήρθε εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, δύο υπερκορεσμένες αγορές όπως τονίζει, καθώς από τις "διεθνείς αγορές προήρθε το 90% των εσόδων του". 

Πρόσφατα κιόλας το Netflix ανακοίνωσε πως ανεβάζει σημαντικά τις τιμές του για τις ΗΠΑ αλλά όλοι γνωρίζουμε πλέον πως αυτές θα κυλήσουν και προς Ελλάδα μεριά αργά ή γρήγορα, κάνοντάς τη την ακριβότερη συνδρομητική video streaming υπηρεσία σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. 

Tags: