Που τοποθετείται το Hawkeye στο χρονολόγιο του MCU; Τέλος στη σύγχυση για τους fans

Επειδή τελευταία το timeline μας έχει μπερδέψει ο σκηνοθέτης του σόου ξεκαθάρισε το θέμα
27 Νοεμβρίου 2021 17:24
Που τοποθετείται το Hawkeye στο χρονολόγιο του MCU; Τέλος στη σύγχυση για τους fans

Τελευταία το χρονολόγιο (κοινώς timeline) του MCU έχει γίνει ένας αχταρμάς για τους περισσότερους ειδικά μετά το 5ετές άλμα του Avengers: Endgame και τα άλματα σε διαφορετικά timelines που είδαμε στο Loki του Disney Plus. 

Τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε μια σύγχυση ανάμεσα στους fans της Marvel για το που τοποθετείται το Hawkeye στο timeline του MCU. Ο σκηνοθέτης της σειράς έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση όμως μέσα από το Twitter του. 

Hawkeye: Στο 2024 ή στο 2025;

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενός fan στο Twitter, ο Rhys Thomas ξεκαθάρισε τη θέση του Hawkeye στο χρονολόγιο του MCU και τελικά δεν τοποθετείται στο 2025, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. 

Βρίσκεται στο 2024. Κάποια στιγμή θα το τοποθετούσαμε δύο χρόνια μετά (το φινάλε του Endgame που βρίσκεται στο 2023) δηλαδή στο 2025, αλλά τελικά είναι ένα χρόνο μετά. 

Που βρίσκεται στο επίσημο timeline του MCU;

Στο The Direct όμως υπολόγισαν ακριβώς το που βρίσκεται χρονικά η νέα σειρά της Marvel Studios και του MCU. Λαμβάνοντας υπόψην τα γεγονότα του The Falcon and the Winter Soldier, που λαμβάνουν χώρα στα τέλη του 2023 με αρχές 2024, τότε το νεότερο project του MCU είναι και το πιο σύγχρονο αφού τοποθετείται λογικά στα Χριστούγεννα του 2024. 

Βάσει των παραπάνω το Hawkeye τοποθετείται μετά τα γεγονότα του Eternals, τα οποία λαμβάνουν χώρα την ίδια περίπου στιγμή με το Spider-Man: Far From Home ή αλλιώς 8 μήνες μετά το Snap του Tony Stark που επανέφερε την ανθρωπότητα. 

Στο επίσημο timeline του MCU που υπάρχει στο Disney Plus τοποθετείται μάλιστα τελευταίο -παρόλο που λείπουν οι Spider-Man ταινίες του Tom Holland εξαιτίας Sony Pictures, αλλά και το Eternals που ακόμα δεν προστέθηκε στην υπηρεσία.