Η Disney θα ξοδέψει $33 δις για streaming περιεχόμενο και κάνει το Netflix να μοιάζει με περίπτερο

Αστρονομικό ποσό για την ενίσχυση του Disney Plus
26 Νοεμβρίου 2021 10:34
Η Disney θα ξοδέψει $33 δις για streaming περιεχόμενο και κάνει το Netflix να μοιάζει με περίπτερο

Η μάχη των streaming υπηρεσιών εντείνεται τα τελευταία χρόνια και τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται για τον σκληρό ανταγωνισμό τους ζαλίζουν. Το ίδιο καταφέρει και το αστρονομικό ποσό που θα ξοδέψει η Disney για να τροφοδοτήσει με περιεχόμενο το Disney Plus για το επόμενο οικονομικό της έτος. 

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της εταιρίας που αναρτήθηκε στην SEC, η Disney θα ξοδέψει πάνω από $33 δισεκατομμύρια για την παραγωγή περιεχομένου για το Disney Plus και μόνο. Φαντάζεστε, λοιπόν, τι μπορεί να σχεδιάζει για να ανεβάζει το budget του με τέτοιον τρόπο. 

Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση της τάξης των $8 δις καθώς για το περσινό οικονομικό τρίμηνο είχε ξοδέψει $25 δις. Σαφώς και το περσινό αλλά ειδικά το φετινό αστρονομικό ποσό είναι δυσθεώρητο και κάνει τους αντιπάλους του όπως το Netflix να μοιάζουν με...περίπτερο, όταν συγκριτικά πέρυσι επένδυσε "μόλις" $14 δις για περιεχόμενο στην πλατφόρμα του. 

Επίσης, ανακοίνωσε πως λόγω αυτής της αύξησης του budget περιλαμβάνονται στα πλάνα της για το επόμενο έτος 50 νέες ταινίες -τόσο για τις αίθουσες όσο και το Disney Plus- από τα δυνατά χαρτιά της, δηλαδή τις Lucasfilm, Marvel Studios, Pixar, 20th Century Studios και Walt Disney Pictures

Στον αντίποδα, από το κομμάτι των σειρών οι συνδρομητές θα έχουν να αναμένουν σε 60 νέες unscripted σειρές, 30 κωμικές σειρές, 25 δραματικές σειρές, 15 ντοκιμαντέρ ή μίνι σειρές, 10 κινουμένων σχεδίων και 5 τηλεταινίες. Όλα αυτά από τα στούντιο παραγωγής που περιλαμβάνουν σαφώς το κανάλι ABC, τα Disney TV studios, την FX Productions και το National Geographic. 

Αυτή η κίνηση έρχεται σαν απάντηση στην αργή και μικρή αύξηση των συνδρομητών που σημείωσε το Disney Plus, το οποίο το προηγούμενο τρίμηνο έφερε επιπλέον 2.1 εκ. συνδρομητές. 

Το εντυπωσιακό με το Disney Plus είναι πως ήδη στα δύο χρόνια λειτουργείας του μετράει πάνω από 120 εκ. συνδρομητές, κάτι που το τοποθετεί σε τροχιά ισοφάρισης με τους μεγάλους του χώρου όπως το Netflix και το Amazon Prime. Θα πρέπει να αναλογιστούμε σε όλα τα παραπάνω πως ακόμη το Disney Plus δεν κυκλοφορεί σε όσες χώρες όσες και οι βασικοί ανταγωνιστές του, ενώ για παράδειγμα στην Ελλάδα αναμένεται η άφιξή του κατά το καλοκαίρι του 2022.