Έφερε λαθραία το Squid Game στην Β. Κορέα και τώρα θα υποστεί την εσχάτη των ποινών

Το παρακολούθησαν μαθητές Λυκείου και αντιμετωπίζουν επίσης φυλάκιση
24 Νοεμβρίου 2021 21:55
Έφερε λαθραία το Squid Game στην Β. Κορέα και τώρα θα υποστεί την εσχάτη των ποινών

Ένα ρεπορτάζ που δε χωράει ο νους έρχεται από τη Βόρεια Κορέα, το οποίο αναφέρει πως ένας άνδρας αντιμετωπίζει την εσχάτη των ποινών επειδή έφερε λαθραία στη χώρα αντίτυπα του Squid Game.

Το ρεπορτάζ του Radio Free Asia (που επιβεβαιώνει και το έγκυρο Variety) αναφέρει πως οι αστυνομικές αρχές της Β. Κορέας έφτασαν στα ίχνη του άνδρα όταν έπιασαν μαθητές Λυκείου να βλέπουν την σειρά-φαινόμενο, που προέρχεται από την γειτονική Νότια Κορέα

Μέσα σε USB στικάκι τα μετέφερε

Πώς κατέληξαν να βλέπουν παράνομα οι μαθητές το "Παιχνίδι του Καλαμαριού" που είναι απαγορευμένο στη Β. Κορέα; Η ίδια πηγή αναφέρει πως πέρασε λαθραία τα αρχεία του Squid Game, τα οποία αποθήκευσε σε USB στικάκι, μέσα από την Κίνα. Σε εκείνη τη χώρα η πασίγνωστη σειρά του Netflix δεν είναι διαθέσιμη επίσημα, αλλά παραμένει δημοφιλής εξαιτίας των πειρατικών sites. 

Από τη μία ο λαθρέμπορος του Squid Game αντιμετωπίζει την εσχάτη των ποινών και δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν την έλαβε ή όχι. Από την άλλη, οι μαθητές που το παρακολούθησαν αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης. 

"Ένας μαθητής που αγόρασε το USB stick έλαβε ισόβια ποινή φυλάκισης, ενώ έξι ακόμα που παρακολούθησαν τη σειρά καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικών έργων, ενώ δάσκαλοι και διευθυντές απολύθηκαν και πλέον εξορίστηκαν και εργάζονται σε απομακρυσμένα ορυχεία."

Στη Βόρεια Κορέα τον περασμένο Απρίλιο υπήρξαν αναφορές για ένα παρόμοιο περιστατικό, όπου ακόμη ένας άνδρας έλαβε την εσχάτη των ποινών επειδή πούλησε παράνομα CD και USB στικάκια με περιεχόμενο προερχόμενο από τη Νότια Κορέα. 

 Άλλωστε από τον Δεκέμβριο του 2020, η χώρα πέρασε το νομοσχέδιο "Εξάλειψης της Aντιδραστικής Σκέψης και Πολιτισμού" (Elimination of Reactionary Thought and Culture), το οποίο προβλέπει την απαγόρευση εισόδου και διανομής πολιτισμοικού περιεχομένου όπως ταινίες, θεατρικά έργα, μουσική και βιβλία από καπιταλιστικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συγκεκριμένα. Οι παραβάτες τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών όπως και στην παραπάνω περίπτωση. 

Η 2η σεζόν του Squid Game βρίσκεται στα σκαριά αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υποθέσουμε πότε θα επιστρέψει στο Netflix.

Το Squid Game αποτελεί την πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία με 142 εκ. προβολές εντός των πρώτων 28 ημερών από την πρεμιέρα του του ή αλλιώς το παρακολούθησαν για 1.6 δισεκατομμύρια ώρες

Tags: