Σχολεία στις ΗΠΑ απαγορεύουν τις Squid Game στολές ενόψει Halloween

H σειρά-φαινόμενο του Netflix "περνάει βίαια μηνύματα" υποστηρίζουν οι διευθυντές
29 Οκτωβρίου 2021 10:02
Σχολεία στις ΗΠΑ απαγορεύουν τις Squid Game στολές ενόψει Halloween

Είναι η σειρά που βλέπει όλος πλανήτης. Το Squid Game στην Ελλάδα και σε δεκάδες ακόμα χώρες που διατίθεται το Netflix δεν έχει ξεκολλήσει από τη No.1 θέση των trending από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αναμφίβολα έχει αρχίσει να επηρεάζει την pop κουλτούρα όσο λίγες σειρές και ταινίες εκεί έξω, τόσο που επισκιάζει ακόμα και τον κολοσσό που ακούει στο όνομα Marvel.

Βέβαια, υπάρχουν και κοινωνικές επιπτώσεις που δεν είναι ευχάριστες όπως τα πραγματικά Squid Game που έκαναν μαθητές σε σχολεία του εξωτερικού, σκηνές βίας σε pop-up καφέ και άλλα πολλά. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του People διάφορα δημοτικά σχολεία στις ΗΠΑ απαγόρευσαν στους μαθητές τους να έρθουν ντυμένοι με τις στολές του Squid Game στις εγκαταστάσεις τους, ενόψει της γιορτής του Halloween. Συγκεκριμένα σχολεία στην Νέα Υόρκη αναφέρουν πως η σειρά που δημιούργησε ο Hwang Dong-hyuk περνάει "μηνύματα βίας". 

Τα μέτρα αυτά πάρθηκαν, όπως αναφέρουν οι διευθυντές τους, επειδή έγιναν πολλές αναφορές πως νεαροί μαθητές αναπαριστούσαν διάφορες δοκιμασίες του Squid Game. Εκτός δηλαδή ότι έπαιζαν "Κόκκινο φως, Πράσινο Φως" και "Μπίλιες" το πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα, με τους χαμένους να δέχονται κάποιο είδος βίας.