"Κόντρα" δημιουργού Squid Game και ΛεΜπρον Τζέιμς - Η απάντησή του στα όσα είπε για το φινάλε

Ο Hwang Dong-hyuk έδωσε πληρωμένη απάντηση στον αστέρα του NBA
27 Οκτωβρίου 2021 12:58
"Κόντρα" δημιουργού Squid Game και ΛεΜπρον Τζέιμς - Η απάντησή του στα όσα είπε για το φινάλε

Το ότι ο Hwang Dong-hyuk μια μέρα θα απαντούσε έτσι στον LeBron James δε το φανταζόταν ούτε στα πιο άγριά του όνειρα. Το Squid Game είναι η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix σε χρόνο-ρεκόρ και με προβολές-ρεκόρ, επομένως θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι και η πιο δημοφιλής σειρά ολόκληρου του κόσμου αυτή τη στιγμή. Τόσο που ακόμη και μεγάλες διασημότητες τη σχολίασαν δημόσια στα social media. 

Ένας από αυτούς είναι και ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος αφότου παρακολούθησε τη σειρά και τη λάτρεψε δήλωσε επίσης πως "Δεν μου άρεσε ωστόσο το τέλος. Μα τι έκανε εκεί;"


SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ


Η απάντηση του δημιουργού του Squid Game

O Hwang Dong-hyuk που τελευταία όλα τα φώτα του Χόλιγουντ -και όχι μόνο- έχουν στραφεί επάνω του αναφέρθηκε στην κριτική του "Βασιλιά" με μια περιπαιχτική, στα όρια του τρολ, απάντηση. Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή του στη The Guardian είπε: 

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι cool και μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Το σέβομαι αυτό. Είμαι ευγνώμων που παρακολούθησε ολόκληρη τη σειρά, αλλά δε θα άλλαζα το τέλος μου. Αυτό είναι το δικό μου φινάλε. Εάν ο καθένας έχει το δικό του τέλος που τον ικανοποιεί, τότε θα μπορούσε να κάνει το δικό του sequel.

Θα το τσεκάρω και ίσως του στείλω ένα μήνυμα λέγοντας "ξέρεις μου άρεσε η σειρά σου, εκτός από το τέλος". 

Άλλωστε ο Dong-hyuk έχει αναφερθεί στους λόγους που επέλεξε να είναι ασαφές το φινάλε και κυρίως γιατί ο Gi-hun (Παίκτης 456) δεν ανέβηκε στο αεροπλάνο. Όπως είπε δεν είναι ακριβώς μια απόφαση εκδίκησης αλλά η επιθυμία του Gi-hun να αντιμετωπίσει το σύστημα αντί να επιστρέψει σε μια άκρως ανταγωνιστική κοινωνία σαν πρόβατο στη σφαγή.