Squid Game: Με budget μόλις $21.4 εκ. φέρνει αστρονομικά έσοδα στo Netflix

Υπολογίζεται ένα ποσό 40 φορές του κόστους των 9 επεισοδίων
22 Οκτωβρίου 2021 12:35
Squid Game: Με budget μόλις $21.4 εκ. φέρνει αστρονομικά έσοδα στo Netflix

"Γερή μπάζα" θα κάνει το Netflix χάρη στο νέο του χρυσωρυχείο που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα και ονομάζεται Squid Game. Η σειρά που κατέκτησε κυριολεκτικά τις οθόνες του πλανήτη και είναι η πιο δημοφιλής σειρά με προβολές-ρεκόρ τόσο που έκαναν το Netflix να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο θα δημοσιεύει στοιχεία τηλεθέασης από εδώ και πέρα. 

Από το ρεπορτάζ του Bloomberg μαθαίνουμε όμως μια ζουμερή πληροφορία γύρω από τον οικονομικό αντίκτυπο που είχε η σειρά στα ταμεία του Netflix. 

Ξόδεψε μόλις $21.4 εκ. για να βγάλει αστρονομικά έσοδα

Γνωρίζαμε πως το Netflix δημιούργησε την κορεάτικη σειρά-φαινόμενο των 9 επεισοδίων για μόλις $21.4 εκατομμύρια. Και λέμε "μόλις" διότι το ρεπορτάζ που επικαλείται πηγές εκ των έσω αναφέρει πως το οικονομικό όφελος για το Netflix ήταν 40 φορές υψηλότερο. Χαρακτηριστικά η αξία του οικονομικού αντίκτυπου, όπως τη προσμετρά ο streaming κολοσσός, υπολογίζεται ότι φτάνει τα $891 εκατομμύρια.

Ένα αστρονομικό ποσό που δεν αποκλείεται να φτάσει το 1$ δις εάν αναλογιστούμε πως ολοένα και περισσότερο merchandise θα κάνει την εμφάνισή του στα ράφια τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για μια στοχευμένη μονάδα μέτρησης που υπολογίζει την οικονομική συνεισφορά μιας σειράς ή ταινίας στο Netflix βάσει του πόσοι συνδρομητές την παρακολούθησαν. 

Από την πλευρά του, ωστόσο, το Netflix αρνήθηκε να σχολιάσει και μάλιστα οι δικηγόροι του επικοινώνησαν με το Bloomberg, δηλώνοντας πως είναι απρεπές να δημοσιεύονται εμπιστευτικά δεδομένα εγγράφων. 

Θέλετε να έχετε μια ιδέα του πώς θα είναι η 2η σεζόν -εάν- υπάρξει; Ο δημιουργός του, Hwang Dong-hyuk, μίλησε για όλα σε πρόσφατη συνέντευξή του