Squid Game: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη γέννησή του - Ήταν 10 χρόνια στα αζήτητα

Η -πλέον- Νο.1 σειρά του Netflix παγκοσμίως
06 Οκτωβρίου 2021 19:25
Squid Game: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη γέννησή του - Ήταν 10 χρόνια στα αζήτητα

Βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει η πιο δημοφιλής σειρά όλων των εποχών στην ιστορία του Netflix, όμως το Squid Game ή "Παιχνίδι του Καλαμαριού" όπως προβάλλεται στην Ελλάδα, κρύβει μια απίστευτη ιστορία ανθρώπινης πάλης, που καθρεφτίζεται και εντός του σεναρίου της. Σε αυτό έπαιξε ρόλο σαφώς ο δημιουργός του, Hwang Dong-Hyuk, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα του Squid Game πριν από μια από μια δεκαετία και όταν ζούσε μαζί με τη μητέρα και τη γιαγιά του. 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο Παίκτης 456 του Lee Jung-jae, που είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς, ζει με τη μητέρα του σε άθλια οικονομική κατάσταση. Όπως αποκαλύπτει ο Hwang στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, είχε γράψει μια πρώτη βερσιόν του σεναρίου από το 2008 όταν διέμενε σε ένα Manhwabang, που είναι καφετέριες/internet cafe με ενοικιαζόμενους χώρους και δωμάτια. Τότε κανένα στούντιο δεν αγόραζε το concept γιατί όπως του έλεγαν "ήταν αδύνατο να βλέπει κανείς άτομα να μάχονται μέχρι θανάτου για λεφτά". 

Σε ένα σημείο έμεινε πάμφτωχος και αναγκάστηκε να σταματήσει να γράφει το σενάριο και να πουλήσει το laptop του για $675, ούτως ώστε να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. 

Οι λόγοι πίσω από το Squid Game

Σε μια άλλη συνέντευξή του ο Hwang Dong-hyuk αναφέρθηκε στο πώς οι πραγματικές συνθήκες επηρέασαν την πλοκή του Squid Game:

Ηθελα να γράψω μια ιστορία που ήταν μια αλληγορία για τη μοντέρνα καπιταλιστική κοινωνία, κάτι που να αναπαριστά τον ακραίο ανταγωνισμό, όπως γίνεται με τον ακραίο ανταγωνισμό στη ζωή. Ήθελα να χρησιμοποιήσω χαρακτήρες που όλοι έχουμε συναντήσει στη πραγματική ζωή. 

Έκτοτε η υγειονομική κρίση της COVID-19 κατέστησε το χάσμα μεταξύ των κοινωνικών τάξεων ακόμη πιο έντονο με τον ίδιο να λέει πως τότε οι εταιρίες παραγωγής κοίταξαν το story του με άλλο μάτι:

Ο κόσμος άλλαξε. Όλα αυτά τα στοιχεία έκαναν την ιστορία πλέον ρεαλιστική σε σχέση με πριν από μια δεκαετία.