ΕΠΙΣΗΜΟ: Το HBO Max έρχεται στην Ελλάδα εντός του 2022

Φωτιά στην εγχώρια αγορά βάζει το λανσάρισμα μιας ακόμη streaming υπηρεσίας
05 Οκτωβρίου 2021 15:03
ΕΠΙΣΗΜΟ: Το HBO Max έρχεται στην Ελλάδα εντός του 2022

Φωτιά έρχεται να βάλει στην εγχώρια αγορά των streaming υπηρεσιών η ανακοίνωση πως η Warner Media θα λανσάρει το HBO Max στην Ελλάδα εντός του 2022. Πρόκειται για μέρους του σχεδίου της εταιρίας να εξαπλωθεί στην Ευρώπη και ξεκινάει από τις 26 Οκτωβρίου σε Ισπανία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μαζί με τη χώρα μας θα προστεθούν οι Τουρκία, Εσθονία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Ολλανδία, όπου αποτελούν χώρες που είτε είχε ελάχιστη είτε καθόλου παρουσία και είναι δείγμα του ΗΒΟ Μαχ ότι φιλοδοξεί να εξαπλωθεί αλά Netflix. 

Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω του HBO Max European Launch Event, στο οποίο έκανε ντεμπούτο το πρώτο trailer του "House of the Dragon". To πλάνο που ισχύει σε ΗΠΑ και Ασία για τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες της Warner Bros. ισχύει και στη δική μας περίπτωση. 

45 μέρες στις αίθουσες και μετά στο HBO Max

Τι σημαίνει αυτό; Όπως διευκρίνισε η Christina Sulebakk, γενική διευθυντής του HBO Max στην ΕΜΕΑ περιοχή, όλες οι ταινίες που θα προβάλλονται στους κινηματογράφους θα διατίθενται μετά από 45 μέρες από την πρεμιέρα τους στον κατάλογο της υπηρεσίας, για όλους τους συνδρομητές. Μένει να δούμε τι αντιδράσεις θα φέρει αυτό στην ελληνική αγορά. 

Σε τι τιμή θα έρθει;

Βάσει των τιμολογίων που λανσάρεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα περίπου που θα κυμανθεί η τιμή του HBO Max στην Ελλάδα. Σε χώρες όπως η Σουηδία και η Ισπανία το HBO Max κοστίζει €8.99/μήνα, ενώ προσφέρεται και μια ετήσια συνδρομή στα €69.99. Εάν υπάρξει κάποια διακύμανση θα είναι λόγω του ΦΠΑ στη χώρα μας, ωστόσο μεγάλες αποκλίσεις δεν αναμένεται να υπάρξουν.