Δείτε τη νέα πολυαναμενόμενη σειρά που βασίζεται σε ένα από τα πιο δυστοπικά sci-fi βιβλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Y: The Last Man είναι μια από τις σειρές που αξίζει την προσοχή σας
08 Αυγούστου 2021 12:53
Δείτε τη νέα πολυαναμενόμενη σειρά που βασίζεται σε ένα από τα πιο δυστοπικά sci-fi βιβλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρόλο που βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στα σκαριά, τελικά η τηλεοπτική μεταφορά του Y: The Last Man είναι πραγματικότητα και αναμένεται στις οθόνες μας τον Σεπτέμβριο. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχουμε και μια χορταστική ματιά μέσα από το πρώτο trailer που δημοσίευσε το FX.

Πρόκειται για τη διασκευή ενός εκ των διασημότερων δυστοπικών βιβλίων που υπογράφουν οι Brian K. Vaughan και Pia Guerra, η οποία φαντάζεται έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο όπου έχουν επιζήσει μόνο οι γυναίκες. Ναι, ξαφνικά μια μέρα "κάτι" αποδεκάτισε κάθε θηλαστικό που είχε το "Υ" χρωμοσώμα, δηλαδή τα αρσενικά. Εκτός από έναν, τον Yorick Brown που τον υποδύεται ο Ben Schnetzer και η μαϊμού του, ο Ampersand. 

Έτσι, η νέα -αποκλειστικά γένους θηλυκού- τάξη των πραγμάτων θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για το τι συνέβη και να σώσουν την ανθρωπότητα από τον ολοκληρωτικό αφανισμό, καθώς η σειρά θα εξερευνήσει διάφορα θέματα όπως τα φύλα, τις φυλές, την κοινωνική τάξη και την επιβίωση. 

Το cast της σειράς απαρτίζουν δυνατά ονόματα όπως η Diane Lane (Unfaithful, House of Cards). Μαζί της συμπρωταγωνιστούν οι: Ashley Romans ως Agent 355, Amber Tamblyn ως Kimberly Cunningham, Diana Bang ως Dr. Allison Mann, Olivia Thirlby ως Hero Brown, Marin Ireland ως Nora Brady, Elliot Fletcher ως Sam Jordan, και Juliana Canfield ως Beth Deville

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο πιλότος της σειράς είχε γυριστεί με διαφορετικούς συντελεστές και τον Barry Keoghan (The Killing of a Sacred Deer, Dunkirk) στον πρωταγωνιστικό, αλλά λόγω δημιουργικών διαφορών, οι τότε showrunners και δημιουργική ομάδα αποχώρησαν. Πλέον, showrunner του σόου είναι η Eliza Clark (Animal Kingdom) και η Louise Friedberg αποτελεί τη σκηνοθέτιδα των πρώτων δύο επεισοδίων (συνολικά η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια). 

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Το Y: The Last Man θα προβάλλει τα δύο πρώτα του επεισόδια στο FX on Hulu στις 13 Σεπτεμβρίου.

Δείτε το πρώτο του trailer παρακάτω.