"Χρυσό" το μέλλον του South Park χάρη σε ένα από τα ακριβότερα τηλεοπτικά deal στην ιστορία

Νέα επεισόδια και 14 spinoff ταινίες για $900 εκατομμύρια!
06 Αυγούστου 2021 09:49
"Χρυσό" το μέλλον του South Park χάρη σε ένα από τα ακριβότερα τηλεοπτικά deal στην ιστορία

Σε ένα από τα ακριβότερα τηλεοπτικά deal στην ιστορία έβαλαν τα ονόματά τους οι Trey Parker και Matt Stone, κοινώς γνωστοί ως οι δημιουργοί του θρυλικού South Park με σκοπό την ανανέωση ενός εκ των μακροβιότερων κινουμένων σχεδίων για ενηλίκους. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για δεκάδες νέα επεισόδια και ταινίες που θα κυκλοφορήσουν μέσα από το Comedy Central και την streaming υπηρεσία του Paramount Plus, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg

Χρυσάφι στα πόδια των Trey Parker και Matt Stone

Η νέα συμφωνία που υπέγραψαν με τη ViacomCBS θα εξασφαλίσει στους fans 6 ακόμη σεζόν και 14 spinoff ταινίες αξίας $900 εκατομμυρίων! Καλά διαβάσατε, σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια δίνει η μητρική εταιρία της Paramount για να εξασφαλίσει το εμβληματικό δημιουργικό δίδυμο στην streaming υπηρεσία του μέχρι το 2027

Όπως γίνεται αντιληπτό τα νέα επεισόδια του South Park θα προβάλλονται παραδοσιακά από το "σπίτι" του στο Comedy Central ενώ οι νέες ταινίες μέσα από το Paramount+. Λέγεται κιόλας πως η πρώτη ταινία που θα προκύψει από την εν λόγω "χρυσή" συμφωνία θα διαδραματίζεται εντός του σύμπαντος του South Park και θα κυκλοφορήσει λίγο πριν τα τέλη του 2021

Το South Park γίνεται και αυτό σύμπαν

Αν και απέφυγαν τη χρήση του όρου "cinematic universe" ή γενικότερα τη λέξη σύμπαν, αυτό φαίνεται πως θα χτιστεί με τις spinoff ταινίες του South Park στο Paramount Plus, καθώς αυτές θα μας συστήσουν σε νέα concepts και χαρακτήρες εντός του κόσμου του. 

Αρκετά τυχερή θα πρέπει να θεωρείται η ομάδα των Parker και Stone καθώς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αλλαγή του σκηνικού εν μέσω της ανόδου των streaming υπηρεσιών, διατηρώντας μάλιστα το 50% των online δικαιωμάτων της σειράς. 

Ο Stone είπε τα εξής για το deal:

Κάναμε μια ταινία South Park το 1999 και από τότε δεν ξανακάναμε επειδή μας γέμιζε η σειρά. Τώρα είμαστε μεγαλύτερη και η ιδέα των streaming ταινιών φαντάζει υποσχόμενη. 

Κάνουμε ό,τι θέλουμε και μας στηρίζουν και από πάνω. Είμαστε οι πιο τυχεροί τύποι στην TV κατά αυτή την έννοια. 

Γίνεται αντιληπτό πως όσο μαίνεται ο πόλεμος των streaming υπηρεσιών, η αξία τέτοιων franchises που έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση των θεατών και της pop κουλτούρας, έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα επίπεδα. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως με την εταιρία τους, Park Country, εργάζονται σε ένα νέο βιντεοπαιχνίδι South Park. Τα πιο πρόσφατα βιντεοπαιχνίδια είναι τα "South Park: The Stick of Truth" (2014) και "South Park: The Fractured But Whole"(2017), που κυκλοφόρησαν με εκδότρια τη Ubisoft. Δεν διευκρινίζεται εάν αυτό το νέο παιχνίδι θα αποτελέσει sequel του "Fractured But Whole" ή θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο.