The Last of Us: Ακριβότερη παραγωγή από το Game of Thrones η σειρά του HBO (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ρίξτε μια πρώτη ματιά στο πλατό των γυρισμάτων
20 Ιουλίου 2021 15:55
The Last of Us: Ακριβότερη παραγωγή από το Game of Thrones η σειρά του HBO (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από μερικές μέρες μάθαμε για τις τρεις νέες -έστω και μικρότερης εμβέλειας προσθήκες του cast του The Last of Us, αλλά όσο συνεχίζονται πυρετωδώς τα γυρίσματα της σειράς του HBO, έρχονται νέες πληροφορίες.

Μέσα από το ρεπορτάζ του Forbes γίνεται λόγος για το budget της μεγάλης παραγωγής του HBO και όπως φαίνεται το δίκτυο που έφερε την επανάσταση στη blockbuster τηλεόραση, θολώνοντας τη λεπτή γραμμή μεταξύ μικρής και μεγάλης οθόνης, θα κάνει για ακόμη μια φορά το θαύμα του. 

Ακριβότερη παραγωγή από το Game of Thrones

Ακούγεται, λοιπόν, πως το HBO θα ανεβάσει τον πήχη όσον αφορά το budget και κάθε επεισόδιο της σειράς ξεπερνά σε κόστος τα $10 εκατομμύρια και μάλιστα κατά πολύ. Αυτομάτως αυτό σημαίνει πως θα είναι γενικότερα μια ακριβότερη παραγωγή από το Game of Thrones, που έθεσε το στάνταρ των παραγωγών υψηλών προδιαγραφών. Ωστόσο η φράση του ότι "θα ξεπερνά κατά πολύ τα $10 εκ." σημαίνει ότι ίσως να ισοφαρίζει ή και να ξεπερνά το κόστος των επεισοδίων της 8ης σεζόν του Game of Thrones, το οποίο έφτανε τα $15 εκατομμύρια. 

Δείτε βίντεο και φτωογραφίες από το πλατό

Τα γυρίσματα λαμβάνουν χώρα αυτόν τον καιρό στην Alberta του Καναδά, η οποία έχει μεταμορφωθεί έτσι ώστε να μοιάζει στο Austin του Τέξας για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Άλλωστε πολλές παραγωγές γυρίζονται στον Καναδά καθότι είναι φθηνότερο και υπάρχουν οικονομικά κίνητρα για τα στούντιο. Αρκετοί fans που έσπευσαν στο σημείο για να δουν απο κοντά τα γυρίσματα τράβηξαν μερικές φωτογραφίες και βίντεο από το τεράστιο πλατό. 

Επειδή το σκηνικό δεν μοιάζει με το post-apocalyptic που θα έχει κυρίως η σειρά, μάλλον γυρίζονται σκηνές από τον πρόλογο του παιχνιδιού με τον Joel και την κόρη του, Sarah.  

Το μέχρι στιγμής cast

Ο Pedro Pascal των "The Mandalorian", "Game of Thrones" και "Wonder Woman 1984", η Bella Ramsey του "Game of Thrones" και ο Gabriel Luna του "Terminator: Dark Fate" θα παίξουν τους Joel, Ellie και Tommy αντίστοιχα, ενώ η Nico Parker θα υποδυθεί τη Sarah, κόρη του Joel. 

Μάθαμε πόσα επεισόδια θα έχει η 1η σεζόν

Σε νέα συνέντευξη του Craig Mazin (Chernobyl), επίσης δημιουργού και co-showrunner, στο podcast του Scriptnotes αποκάλυψε πως η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 10 επεισόδια. Δεν διευκρίνισε μέχρι ποιο σημείο του πρώτου παιχνιδιού αναμένεται να καλύψει όμως. 

Επίσης, έκανε γνωστό πως έχουν γραφτεί ήδη τα σενάρια των πρώτων τεσσάρων επεισοδίων, ενώ αποκάλυψε κιόλας πως συνολικά θα υπάρξουν πέντε σκηνοθέτες σε αυτά τα 10 επεισόδια. Μέχρι τώρα γνωρίζουμε πως τη σκηνοθεσία του πρώτο επεισοδίου αναλαμβάνει ο Kantemir Balagov του "Beanpole", ενώ τα υπόλοιπα αναλαμβάνουν οι Jasmila Žbanić (Quo Vadis, Aida) και Ali Abbasi (Border). 

Ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας για το The Last of Us. Τα γυρίσματά του αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2022