O Robert Downey Jr. παίζει στην πρώτη του σειρά για το HBO στη μετά-Marvel εποχή

Η κατασκοπική σειρά "The Sympathizer' έρχεται σε σκηνοθεσία Park Chan-wook
16 Ιουλίου 2021 19:01
O Robert Downey Jr. παίζει στην πρώτη του σειρά για το HBO στη μετά-Marvel εποχή

O Robert Downey Jr. αφήνει μια και καλή πίσω του του τον "Tony Stark/Iron Man" και μετά την απόσυρσή του από τον εμβληματικό ρόλο στο Avengers: Endgame μαθαίνουμε ποιος θα είναι ο πρώτος μεγάλος του ρόλος στη μετά-Marvel εποχή και αυτό διότι το Dolittle -όσοι δυστυχώς το θυμάστε- είχε γυριστεί πολύ πριν τη κυκλοφορία του Endgame. 

Το Deadline, φυσικά, έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ που αποκαλύπτει πως ο Downey Jr. θα παίξει στην τηλεοπτική σειρά "The Sympathizer" που ετοιμάζει το HBO μαζί με την A24 (του Euphoria), γεγονός που σηματοδοτεί επίσης και τον πρώτο του τηλεοπτικό ρόλο

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Viet Thanh Nguyen, που είναι κάτι μεταξύ κατασκοπικού θρίλερ και κοινωνικοπολιτικής σάτιρας. Μάλιστα, θεωρείται τόσο σημαντικό έργο που συγκρίνεται με τις δουλειές άλλων μεγάλων συγγραφέων όπως οι Franz Kafka, George Orwell και John le Carré. Στην ιστορία του πρωταγωνιστεί ένας γαλλο-βιετναμέζος κομμουνιστής πράκτορας κατά τις τελευταίες μέρες του Πολέμου του Βιετνάμ, που καταλήγει να εξορίζεται στις ΗΠΑ. 

Ωστόσο, ο Robert Downey Jr. εδώ θα αποτελεί τον συμπρωταγωνιστή καθώς ο πρωταγωνιστής που θα παίξει τον εν λόγω πράκτορα δεν έχει βρεθεί ακόμα. 

Δια χειρός του σκηνοθέτη του "Oldboy", Park Chan-wook 

Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Park Chan-wook θα αποτελεί τον showrunner του The Sympathizer, πράγμα άκρως θετικό για την ποιότητα του project, μαζί με τον Don McKellar που θα σκηνοθετήσει τα επεισόδια του. Αυτή είναι η δεύτερη τηλεοπτική απόπειρα του σκηνοθέτη του "Oldboy" μετά το "The Little Drummer Girl" σε συμπαραγωγή AMC/BBC που είχε γυριστεί στην Ελλάδα

Επίσης, αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πόσα επεισόδια θα είναι ή πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή της σειράς, λέγεται ότι ο Downey θα εισπράττει 7ψήφιο ποσό για κάθε επεισόδιο (τουλάχιστον $1-2 εκατομμύρια).