O George R.R. Martin τα είπε όλα για το φινάλε του Game of Thrones και αποκαλύπτει (ΒΙΝΤΕΟ)

"Κατέληξε διαφορετικά από ότι ήθελα"
28 Ιουνίου 2021 13:57
O George R.R. Martin τα είπε όλα για το φινάλε του Game of Thrones και αποκαλύπτει (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουν περάσει δύο χρόνια πλέον από τότε που το φινάλε του Game of Thrones χαράχτηκε στην τηλεοπτική ιστορία -με τι γράμματα ας αποφασίσει ο καθένας- με ένα φινάλε που τάραξε, δίχασε και καταδικάστηκε από τους fans στην πλειοψηφία. Οι πληγές από το ανεπανάληπτο τηλεοπτικό φαινόμενο των οκτώ σεζόν του HBO δεν έχουν επουλωθεί πλήρως. Και ανάμεσα στους δυσαρεστημένους φαίνεται πως είναι ο ίδιος ο δημιουργός του σύμπαντος, George R.R. Martin

Σε μια νέα του συνέντευξη στο PBS παραδέχτηκε και αυτός με τη σειρά του ότι έγιναν λάθη στο φινάλε, θέτοντάς το όμως όσο πιο κομψά γίνεται, διότι έχει ακόμα συμβόλαιο με το HBO, μιας και αναπτύσσεται το prequel σόου του GoT, με τίτλο "House of the Dragon". 

Πήγε σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που ήθελε

Γνωρίζαμε αρκετές σεζόν πριν πως οι showrunners, David Benioff και D.B. Weiss, είχαν συμβουλευτεί τον Martin για το πώς να κλείσουν τη σειρά, αλλά όπως αποδείχτηκε παρέκκλιναν αρκετά από τις οδηγίες. Ο Martin πήρε το χρόνο του για να μιλήσει για το πιο διχαστικό φινάλε στην τηλεοπτική ιστορία λέγοντας:

Όταν ξεκίνησαν τη σειρά, είχα ήδη εκδώσει τέσσερα βιβλία και το πέμπτο θα έβγαινε όταν θα ξεκινούσε η σειρά το 2011. Είχα ένα προβάδισμα πέντε βιβλίων και είναι γιγαντιαία βιβλία, όπως ξέρετε. 

Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα με φτάσουν, αλλά το έκαναν. Με έφτασαν και με προσπέρασαν. 

Όπως σημειώνει το Deadline σε ένα σημείο της συνέντευξής του ανέφερε πως όσο προχώρησε η σειρά πέρα από το αυθεντικό υλικό "ένιωσε πως πήγαινε σε διαφορετικές κατευθύνσεις":

Δουλεύω ακόμα στο βιβλίο (The Winds of Winter), αλλά θα δείτε το δικό μου τέλος όταν αυτό θα κυκλοφορήσει.

Ο George R.R. Martin είχε εκφράσει ξανά την πικρία του

Σε παλαιότερη συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 2019 είχε αναφερθεί ξανά στο λάθος των showrunners να λήξουν με αυτόν τον τρόπο τη σειρά. Τότε δήλωσε πως "Το φινάλε δεν ήταν εντελώς...πιστό. Ειδάλλως θα έπρεπε να γίνουν άλλες πέντε σεζόν."

Παραδέχτηκε πως σε αυτόν τον τομέα υπήρξαν δημιουργικές συγκρούσεις:

"Επειδή αρκετές φορές το όραμά τους με το όραμά σου δεν ταιριάζει, τότε έχεις τις φημισμένες δημιουργικές διαφορές και αυτό οδηγεί σε συγκρούσεις.

Μετά έχεις να κάνεις με άσχετα πράγματα όπως το στούντιο ή το κανάλι να ζυγίζει την κατάσταση και έχουν μια συγκεκριμένη απαίτηση που δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία. Αυτό όμως σχετίζεται με το ότι "αυτός ο χαρακτήρας έχει υψηλή δημοφιλία για το brand οπότε ας του δώσουμε παραπάνω πράγματα να κάνει"

Πάντως οι σκληροπυρηνικοί fans του Game of Thrones έχουν να περιμένουν το...ορθόδοξο φινάλε του Game of Thrones γραμμένο από τον πατέρα του. Το πότε θα έρθει αυτό παραμένει ένα άλυτο ερώτημα.

Τέλος, στις αρχές Μαΐου είχε δοθεί η πρώτη κλεφτή ματιά στο House of the Dragon, που αναμένεται να προβληθεί στο HBO Max εντός του 2022