Κόβεται το Jupiter's Legacy - Η παταγώδης αποτυχία του Netflix που κόστισε όσο μια Marvel ταινία

Η streaming υπηρεσία έσκισε τα συμβόλαια του cast
03 Ιουνίου 2021 14:26
Κόβεται το Jupiter's Legacy - Η παταγώδης αποτυχία του Netflix που κόστισε όσο μια Marvel ταινία

Σε μια από τις τεράστιες αστοχίες του Netflix μετατράπηκε το Jupiter's Legacy, το οποίο έγινε γνωστό πως κόβεται από την streaming υπηρεσία. Έτσι μην περιμένετε να δείτε τη συνέχεια της ιστορίας του Utopian και των υπόλοιπων ηρώων, παρά το ότι άφησε όσους την παρακολούθησαν σε cliffhanger.

Όχι ότι έκλεψε τις εντυπώσεις των θεατών η σειρά που βασίζεται στα ομώνυμα κόμικ του Mark Millar, παρά το ότι βρισκόταν για αρκετές μέρες στα trending του ελληνικού -και όχι μόνο- Netflix. 

Η ανακοίνωση αυτή, εδώ που τα λέμε, δεν ήρθε από το πουθενά, καθώς οι κριτικές και οι εντυπώσεις του κόσμου ήταν στην καλύτερη περίπτωση χλιαρές -την δική μας θα τη βρείτε πατώντας εδώ.  

Ο δημιουργός Mark Millar έκανε την εξής δήλωση, μέσω του Twitter του, στον απόηχο της ακύρωσης της σειράς:

Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτό που κατάφερε η ομάδα μου με το Jupiter's Legacy και την φοβερή δουλειά που έκαναν στην πρώτη σεζόν. Έχω ερωτηθεί πολλές φορές για το τι σχεδιάζουμε να κάνουμε με αυτόν τον κόσμο και η απάντηση είναι πως θα δούμε τι κάνουν οι super-villains της υπόθεσης" .

Πρακτικά σημαίνει ότι δε θα υπάρξει 2η σεζόν του Jupiter's Legacy, αλλά το Netflix παραμένει στον κόσμο της Millarworld καθώς ετοιμάζει την σειρά "Supercrooks" που θα ακολουθεί ένα γκρουπ κακών, οι οποίοι σχεδιάζουν μια επική ληστεία. Κάτι σαν το "Η Συμμορία των 11" να συναντά τους X-Men. 

Η μία σεζόν του κόστισε σχεδόν όσο μια Avengers ταινία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του THR και του Borys Kit, το Netflix σπατάλησε γύρω στα $200 εκατομμύρια για την παραγωγή της πρώτης σεζόν, χωρίς φυσικά να καταφέρει τον ανάλογο αντίκτυπο σε κανένα επίπεδο. Συγκριτικά τόσο κοστίζουν περίπου οι ταινίες της Marvel Studios όπως το Iron Man 3 ($200 εκ.), το Black Panther, το Guardians of the Galaxy Vol. 2, το Thor: Ragnarok ($180 εκ.), και το Avengers ($225 εκ.). 

Αντίστοιχα στο box office έφεραν εισπράξεις της τάξης των $1.21 δισ. και $1.27 δισ., $863 εκ., $851 εκ. και πάνω από $1.5 δισεκατομμύρια. 

Το Netflix έσκισε τα συμβόλαια με τους ηθοποιούς

Το cast του Jupiter's Legacy αποτελούνταν από γνωστά ονόματα όπως οι Josh Duhamel (Transformers, Vegas), Leslie Libb και ο Ben Daniels (The Crown) ανάμεσα σε ένα ανσάμπλ νεότερων ηθοποιών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι ηθοποιοί ενημερώθηκαν πως τερματίστηκαν τα συμβόλαιά τους. Στα highlights του cast συγκαταλέγεται και η ελληνικής καταγωγής Elena Kampouris, που υποδύθηκε την πανίσχυρη και ρέμπελη κόρη του Utopian. Μάλιστα σε συνεντεύξεις τους είχαν αναφερθεί σε μελλοντικές σεζόν της σειράς. 

Ωστόσο, το τέλος του Jupiter's Legacy θα δοθεί μέσω των comics του, καθώς στις 16 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το τελευταίο του τεύχος.