The Last of Us: Η ηθοποιός της Marlene θα παίξει και στη σειρά του HBO

Σαν να έγινε fan casting η περίπτωση της Merle Dandridge
28 Μαΐου 2021 15:28
The Last of Us: Η ηθοποιός της Marlene θα παίξει και στη σειρά του HBO

Έχουμε νέα από την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς The Last of Us του HBO, που μάλλον θα ενθουσιάσουν τους fans των βιντεοπαιχνιδιών. Όπως μετέδωσε αποκλειστικά το The Hollywood Reporter η Merle Dandridge θα υποδυθεί ξανά τον ρόλο της "Marlene" αλλά για τις ανάγκες της επερχόμενης σειράς. Η ίδια δάνεισε τη φωνή της και έκανε το motion capture στο διάσημο παιχνίδι της Naughty Dog, αλλά και στο sequel του 2020. 

Πρόσφατα συμπρωταγωνίστησε μαζί με την Kaley Cuoco στο επιτυχημένο "The Flight Attendant" του HBO Max, ενώ θα εμφανιστεί στη νέα σεζόν του "Truth Be Told" του Apple TV Plus, πλάι στις Kate Hudson και Octavia Spencer. Επίσης, είχε ρόλους στα "Sons of Anarchy" και το "The Night Shift". 

Πρόκειται για το τέταρτο επίσημο μέλος του cast που ανακοινώνεται μετά τους Pedro Pascal (The Mandalorian, Game of Thrones), Bella Ramsey (Game of Thrones) και Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate) που θα υποδυθούν τους Joel, Ellie και Tommy, τον μικρό αδερφό του Joel, αντίστοιχα. 

Ως γνωστόν από τα βιντεοπαιχνίδια, η Marlene είναι η αρχηγός των Fireflies ενός αντιστασιακού κινήματος που παλεύει ενάντια στο καταπιεστικό μιλιταριστικό καθεστώς, που υφίσταται στο The Last of Us, και φυσικά έχει τη δική του ατζέντα. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην καριέρα της έχει δανείσει τη φωνή της σε πασίγνωστα videogames όπως "Uncharted 4: A Thief’s End", “Dota 2,” “Half-Life 2” και στο “Everyone’s Gone to Rapture,” για το οποίο απέσπασε και ένα βραβείο BAFTA το 2016. 

Φεστιβαλική και οσκαρική ομάδα σκηνοθετών 

Πέραν του Kantemir Balagov (Beanpole) που ανέλαβε τη σκηνοθεσία του πιλοτικού επεισοδίου, ανακοινώθηκαν πρόσφατα δύο ακόμη ονόματα που θα αναλάβουν τα υπόλοιπα επεισόδια και δείχνουν πως το HBo θέλει να κάνει τη διαφορά. Το πρώτο είναι η Jasmila Žbanić, γνωστή για το "Quo Vadis, Aida" που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ φέτος στην κατηγορία "Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας" και το δεύτερο ο Ali Abbasi, που σκηνοθέτησε το "Border" (Gräns) και απέσπασε το βραβείο "Ένα Κάποιο Βλέμμα" (Un Certain Regard) στο Φεστιβάλ Καννών του 2018

Το σενάριο και την εκτέλεση παραγωγής ανέλαβε ο Craig Mazin, δημιουργός του "Chernobyl" και ο Neil Druckmann, δημιουργός του παιχνιδιού. 

Η σειρά θα διαφέρει σημαντικά από το παιχνίδι

Πρόσφατα μάθαμε πως η τηλεοπτική σειρά θα φέρει σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με το παιχνίδι, δια στόματος Neil Druckmann, δημιουργού του τίτλου της Naughty Dog, ο οποίος στην προκειμένη γράφει το σενάριο και ενεργεί ως εκτελεστικός παραγωγός. Περισσότερα για τις διαφορές που θα έχει θα βρείτε πατώντας εδώ

Ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας για το The Last of Us, ωστόσο τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2022.