1899: Απόκοσμα μυστήρια στη νέα σειρά των δημιουργών του "DARK" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ταξίδι μετατρέπεται σε εφιάλτης στον Ατλαντικό ωκεανό
05 Μαΐου 2021 11:10
1899: Απόκοσμα μυστήρια στη νέα σειρά των δημιουργών του "DARK" (ΒΙΝΤΕΟ)

"Αυτό που γνωρίζουμε είναι μια σταγόνα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, ένας ωκεανός." Αυτή είναι η φράση με την οποία το Netflix πλασάρει το "1899", τη νέα σειρά δια χειρός της Jantje Friese και του Baran Bo Odar, δημιουργών του εξαιρετικού και άκρως επιτυχημένου "DARK". Πρόκειται για τη νεότερη γερμανική παραγωγή της streaming υπηρεσίας που δείχνει εμπιστοσύνη στο δημιουργικό αυτό δίδυμο, καθώς το πόνημά τους μόλις ξεκίνησε τα γυρίσματα και αναμένεται του χρόνου να κάνει ντεμπούτο στις οθόνες μας. 

Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη μυστήριο με ένα πλοίο γεμάτο μετανάστες από τη Ευρώπη που ταξιδεύουν προς τη νέα ήπειρο και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη με σκοπό να αλλάξουν τις ζωές τους. Οι επιβάτες του πλοίου προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και το παρελθόν του καθενός ποικίλει. Θα ανακαλύψουν όμως ένα δεύτερο πλοίο που πλέει ακυβέρνητο στα ανοιχτά της θάλασσας, το οποίο θεωρούνταν χαμένο για μήνες και θα ανατρέψει τα πάντα στο φαινομενικά ήρεμο ταξίδι τους. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια

Η πρώτη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζει το cast της σειράς, στο οποίο υπάρχουν και γνώριμα πρόσωπα από το Dark.

Πρωταγωνιστούν οι: Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Lucas Lynggaard Tonnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentao, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards, Alexandre Willaume και Anton Lesser.

Οι χαρακτήρες μαθαίνουμε ότι θα μιλούν ο καθένας τη μητρική του γλώσσα, κάτι που σίγουρα θα προσδώσει μια διεθνή χροιά στο project. Όλα τα γυρίσματα λαμβάνουν χώρα σε ένα τελευταίας τεχνολογίας στούντιο με κυρτές LED οθόνες που λειτουργούν σαν τείχη, όπως το στούντιο που χρησιμοποιεί η Lucasfilm για να παράγει τα εφέ και τα περιβάλλοντα του "The Mandalorian".

Είναι μια τεχνική που αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος έναντι των πατροπαράδοτων green screens καθώς επιτρέπει να δημιουργούνται επι τόπου τα εφέ χάρη στην Unreal Engine της Epic Games και φυσικά να προσδίδει μια άλλη πιο αληθοφανής υφή στο οπτικό αποτέλεσμα.  Το εν λόγω virtual στούντιο είναι ιδιοκτησία της "Dark Bay" εταιρίας παραγωγής των Odar και Friese και της Studio Babelsberg. 

Το 1899 θα κυκλοφορήσει εντός του 2022 αποκλειστικά στο Netflix και παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο teaser.