Shadow and Bone: Στην κορυφή του ελληνικού Netflix - Κόντραρε σε views τη Marvel

Το Grishaverse ξεκίνησε με το δεξί
30 Απριλίου 2021 09:15
Shadow and Bone: Στην κορυφή του ελληνικού Netflix - Κόντραρε σε views τη Marvel

Από την ανταπόκριση του κόσμου στα social media μπορεί να αντιληφθεί κανείς κατά πόσο έχει αρέσει η όχι μια σειρά ή ταινία. Κάπως έτσι συμβαίνει με το Shadow & Bone, τη νέα επική σειρά φαντασίας του Netflix που βασίζεται στα best-selling βιβλία της Leigh Bardugo, το οποίο κυριολεκτικά κυριαρχεί στον ντόρο των κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο. 

Παρόλο που επίσημα το Netflix δεν έχει δημοσιεύσει κάποιο στατιστικό, σύμφωνα με τη γνωστή εφαρμογή TV Time, το Shadow & Bone βρίσκεται στη 2η θέση των μεγαλύτερων σε τηλεθέαση σειρών στις ΗΠΑ, πίσω από το The Falcon and The Winter Soldier της Marvel Studios, το οποίο την περασμένη Παρασκευή πρόβαλλε το τελευταίο του επεισόδιο. 

Τα δεδομένα του αποκαλύπτουν πως ήταν το πιο αναμενόμενο σόου του Απριλίου και αυτό με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κοινό, ξεπερνώντας άλλες πρόσφατες επιτυχίες του streaming κολοσσού, όπως Lupin, Bridgerton και The Queen's Gambit. 

Συνεχίζει σταθερά πρώτο στην Ελλάδα

Εδώ και μέρες, το επικό σόου φαντασίας του Netflix κυριαρχεί στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού και κρατιέται σταθερά στο No.1 του Top 10 από την ημέρα που πραγματοποίησε πρεμιέρα. Πανομοιότυπη εικόνα παρατηρείται, σύμφωνα με το Flixpatrol σε δεκάδες άλλες χώρες, εκεί όπου παίζει μεταξύ των πρώτων δύο θέσεων, με εξαιρέσεις όπως την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Γουατεμάλα. 

Με αυτήν την επιτυχία, το Shadow and Bones είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να μάθουμε ότι έρχεται η 2η σεζόν για την οποία ήδη ο showrunner, Eric Heisserer, έχει καταστρώσει τα σχέδιά του. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, η σειρά διαδραματίζεται στη φανταστική χώρα της Ravka η οποία ταλανίζεται από ένα σκοτεινό πέπλο ονόματι Shadow Fold, μέσα στο οποίο ζουν τέρατα και κάθε είδους απειλές, έχοντας χωρίσει τη χώρα στα δύο. Καμία αποστολή μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να το διαπεράσει είτε να βγει ζωντανή από εκεί. Η Alina Starkov της Jessei Mei Li είναι μια ορφανή χαρτογράφος, η οποία αποφασίζει να καταταγεί στον στρατό των "Grisha" που διοικεί ο Στρατηγός Kirigan του Ben Barnes. Εκεί ανακαλύπτει πως κατέχει μαγικές ικανότητες που την θέτουν ως τη μόνη ελπίδα της χώρας της για σωτηρία, ενώ για κάποιους γίνεται στόχος.