Πρόωρο τέλος για το Shadow and Bone, μια από τις μεγάλες σειρές του Netflix

Μην περιμένετε να επιστρέψετε στο Grishaverse
16 Νοεμβρίου 2023 16:31
Πρόωρο τέλος για το Shadow and Bone, μια από τις μεγάλες σειρές του Netflix

Δυστυχώς για τους fans του Girshaverse δε θα υπάρξει επιστροφή στον κόσμο που δημιούργησε η Lea Bardugo. Το Netflix πήρε την απόφαση να κόψει πρόωρα τη σειρά φαντασίας "Shadow & Bone", η οποία είχε αποκτήσει το δικό της fanbase, μιας και αποτελεί διασκευή της σειράς βιβλίων του "Grishaverse", ενώ είχε καταφέρει να βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο Top 10 των trending σειρών της υπηρεσίας σε όλον τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα. 

Ως αποτέλεσμα, η 3η σεζόν του Shadow and Bone ακυρώνεται παρά το ότι βρισκόταν στα σκαριά. Η 2η σεζόν του Shadow and Bone θα αποτελεί πλέον και την τελευταία του σόου, αφήνοντας άλυτες πολλές ιστορίες και cliffhangers. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Deadline, μερικοί από τους λόγους πίσω από την ακύρωση του Shadow and Bone είναι ότι το Netflix μειώνει την πρωτότυπη μυθοπλασία του, αλλά και το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής σε σχέση με τα νούμερα τηλεθέασής του. Επίσης ρόλο έπαιξε η πρόσφατη κρίση στο Χόλιγουντ και οι απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών που πήγαν πίσω την παραγωγή της 3ης σεζόν. 

Παράλληλα με το πρόωρο τέλος του Shadow & Bone ακυρώθηκε και η spinoff σειρά του που είχε έτοιμο το σενάριό της, με τίτλο "Six Crows". 

Το μήνυμα της δημιουργού για την διακοπή του Shadow and Bone

Στον απόηχο της είδησης της διακοπής του Shadow and Bone, η δημιουργός του σύμπαντος και συγγραφέας, Lea Bardugo, έγραψε ένα ύστατο ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους τους συντελεστές της σειράς. 

Φίλοι μου, μέχρι τώρα θα έχετε ακούσει ότι δεν θα υπάρξει 3η σεζόν για το Shadow and Bone και δεν θα υπάρξει spinoff του Six of Crows. Η είδηση με συγκλόνισε πολύ. Είμαι συντετριμμένη και βαθιά απογοητευμένη, αλλά προσπαθώ επίσης να κρατήσω την αληθινή μου ευγνωμοσύνη. Οι περισσότεροι συγγραφείς δεν καταφέρνουν ποτέ να δουν το έργο τους να διασκευάζεται. Πολλοί από αυτούς που το κάνουν καταλήγουν να μετανιώνουν για την εμπειρία. Είμαι ένας από τους λίγους τυχερούς που μπορούν να βλέπουν μια διασκευή με υπερηφάνεια και τεράστια χαρά".

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leigh Bardugo (@lbardugo)

 

Για την ιστορία στο cast συμμετείχαν οι: Jessie Mei Li (Last Night in Soho), Ben Barnes (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian), Archie Renaux (The Greatest Beer Run Ever), Freddy Carter (Pennyworth), Amita Suman (The Sandman), Kit Young (The School for Good and Evil), Danielle Galligan (The Great), Calahan Skogman, Sujaya Dasguptas (Shantaram), Daisy Head (Harlots), Luke Pasqualino (Snowpiercer), Simon Sears και Julian Kostov (Leatherface).

Ο Lewis Tan (Mortal Kombat 2021) υποδυόταν τον Tolya Yol-Bataar, o Jack Wolfe (The Witcher) έπαιζε τον Wylan Hendriks, γνωστό χαρακτήρα για τους fans των βιβλίων, η Anna Leong Brophy (Traces) υποδύθηκε την Tamar Kir-Bataar, αδελφή του Tolya και ο Patrick Gibson (The OA) ήταν ο Nikolai Lantsov.

Να αναφέρουμε ότι αυτή η αναπάντεχη για τους fans ακύρωση του Shadow and Bone αποτέλεσε μέρος μιας ευρύτερης ακύρωσης πολλών σειρών από το Netflix όπως τα Agent Elvis, Farzar, Glamorous και Captain Fall