Θα αποκλίνει σημαντικά η σειρά The Last of Us σε σχέση με το παιχνίδι

Και ο Neil Druckmann εξηγεί πώς ακριβώς
22 Μαρτίου 2021 12:46
Θα αποκλίνει σημαντικά η σειρά The Last of Us σε σχέση με το παιχνίδι

Η τηλεοπτική μεταφορά του The Last of Us δεν αποτελεί ένα άκρως αναμενόμενο σόου μόνο για τους gamers και όσους γνωρίζουν το αριστουργηματικό videogame της Naughty Dog, αλλά και για τους "σειροφάγους" της υπόθεσης. Τον περασμένο Φεβρουάριο μάθαμε πως ο Pedro Pascal και η Bella Ramsey θα υποδυθούν το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Joel και Ellie στη σειρά του HBO. Όσο προχωράει όμως η παραγωγή μαθαίνουμε δειλά-δειλά μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και αυτές είναι οι πιο ζουμερές μέχρι τώρα. 

Ο Neil Druckmann, παραγωγός και σεναριογράφος του σόου αλλά και δημιουργός του παιχνιδιού, μίλησε στο IGN για το πώς η σειρά θα αποκλίνει σημαντικά από το videogame σε σημεία και εξήγησε:

Κάποιες φορές τα πράγματα παραμένουν ως έχουν. Έχει τη πλάκα του να βλέπω τους διαλόγους μου από τα παιχνίδια σε σενάρια του HBO. Και κάποιες φορές αποκλίνουν σημαντικά αλλά με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα επειδή έχουμε να κάνουμε με ένα διαφορετικό μέσο. 

Και συνεχίζει να εξηγεί το σκεπτικό πίσω από αυτή τη διαφοροποίηση που θα υπάρχει λόγω του μέσου:

Για παράδειγμα, στο παιχνίδι, έχει τόσο πολύ δράση που εκπαιδεύεις τον παίκτη για τους μηχανισμούς. Εκεί, πρέπει να έχεις παραπάνω βία και θέαμα μέχρι ένα σημείο από όση χρειάζεται σε μια τηλεοπτική σειρά επειδή δεν εκπαιδεύεις κάποιον για να χρησιμοποιεί όπλο. Οπότε είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και το HBO μας ενθαρρύνει στο να απομακρυνόμαστε από την σκληρή δράση και να εστιάσουμε στο δράμα των χαρακτήρων. 

Κάποιοι από τους διαλόγους θα μεταφερθούν αυτούσιοι από το παιχνίδι και άλλοι όχι καθώς στόχος των συντελεστών είναι να διασφαλίσουν τα "φιλοσοφικά θεμέλια της ιστορίας" αντί να ανησυχούν για λεπτομέρειες του τύπου "αν θα πρέπει ο τάδε χαρακτήρας να φοράει την ίδια ή μια άλλη μπλούζα":

Έχει ελάχιστη σημασία για εμάς αυτό από να εστιάσουμε στον πυρήνα αυτών των ανθρώπων και τον πυρήνα του ταξιδιού τους. 

Προσθέτει, κιόλας, για τα όσα έχουν ολοκληρώσει από άποψη σεναρίου πως "μερικά από τα αγαπημένα μου επεισόδια διαφέρουν αρκετά από την κανονική ιστορία και δεν βλέπω την ώρα να τα δει και ο κόσμος." ενώ επιβεβαίωσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές από το τμήμα μακιγιάζ για τους Clickers και πως "ήταν σουρεαλιστικό το να βλέπω να ζωντανεύουν στην πραγματική ζωή". 

Ένα fact που συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές έχει να κάνει με το γεγονός πως και οι δύο υπηρέτησαν στο Game of Thrones του HBO, ο ένας ως "Oberyn Martell" και η άλλη ως "Lyanna Mormont". 

Τη σκηνοθεσία του σόου που θα προβληθεί μέσα από το HBO ανέλαβε ο Kantemir Balagov του "Beanpole", ενώ το σενάριο ανέλαβαν οι Craig Mazin και Neil Druckmann, οι οποίοι μάλιστα εκτελούν και χρέη showrunner.