Υπολόγισαν πότε το Disney+ θα ξεπεράσει το Netflix σε συνδρομητές

Έρευνα προβλέπει πως η μεγάλη μάχη θα δοθεί το 2026
17 Φεβρουαρίου 2021 10:29
Υπολόγισαν πότε το Disney+ θα ξεπεράσει το Netflix σε συνδρομητές

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των streaming υπηρεσιών κλιμακώνεται όσο όλοένα και περισσότεροι παίκτες μπαίνουν στην πίστα και εξαπλώνονται ανά την υφήλιο. Το Netflix αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή με πάνω από 200 εκ. συνδρομητές παγκοσμίως αλλά ακριβώς από πίσω ακολουθεί το Amazon Prime (εικάζεται στους 150 εκ. συνδρομητές), και το Disney+ που μετράει μόλις ένα χρόνο -και μερικούς μήνες- ζωής, με πάνω από 95 εκατομμύρια συνδρομητές. Μάλιστα, κατάφερε να διαλύσει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της Walt Disney Company.  

Μια νέα έρευνα που διεξήγαγε η Digital TV Research αποκαλύπτει πως η streaming υπηρεσία της Disney θα ξεπεράσει σημαντικά τους συνδρομητές του Netflix σε μερικά χρόνια. Οι προβλέψεις της, σύμφωνα με την αναφορά που δημοσιεύτηκε, κάνουν λόγο πως το Disney+ θα φτάσει τους 294 εκατομμύρια συνδρομητές το 2026. Την ίδια περίοδο το Netflix προβλέπεται πως θα μετράει 286 εκ. συνδρομητές. 

Υπάρχει μια λεπτομέρεια στα στατιστικά αυτά, με την εταιρία ανάλυσης να τονίζει πως "Ωστόσο, το Disney+ θα υπερτερεί σε συνδρομητές σε σχέση με το Netflix μόλις σε μία χώρα, την Ινδία. Εκεί όπου λόγω και της συνεργασίας με την Hotstar θα μετράει 98 εκ. συνδρομητές, έναντι των 13 εκ. του Netflix."

Τι προβλέπεται για τους υπόλοιπους των streaming υπηρεσιών; 

Η ίδια έκθεση προβλέπει πως οι αμέσως επόμενοι μεγάλοι παίκτες του streaming χώρου θα βρίσκονται αρκετά πίσω σε σχέση με τους δύο γίγαντες. Συγκεκριμένα το Amazon Prime Video αναφέρει ότι θα φτάσει τα 184 εκ., το HBO Max τους 50 εκ. συνδρομητές και το Apple TV+ θα έρχεται τελευταίο και καταϊδρωμένο με μόλις 11 εκ. συνδρομητές.