To Disney Plus έφτασε μέσα σε 14 μήνες εκεί όπου το Netflix έκανε 9 χρόνια!

Πέρα για πέρα σαρωτική η πορεία της νεοσύστατης streaming υπηρεσίας
12 Φεβρουαρίου 2021 09:50
To Disney Plus έφτασε μέσα σε 14 μήνες εκεί όπου το Netflix έκανε 9 χρόνια!

Αδιανόητη και πέρα από κάθε φιλόδοξη προσδοκία της Walt Disney Company είναι η πορεία του Disney+ μόλις ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά το λανσάρισμά του. Τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του Investor's Day, μας είχε ενημερώσει πως οι συνδρομητές έφτασαν τα 87 εκατομμύρια, προσθέτοντας σε ένα μόλις μήνα 8.1 εκ. συνδρομητές. 

Τώρα μαθαίνουμε μέσα από το Hollywood Reporter πως τα μεγάλα χαρτιά της Disney όπως τα The Mandalorian και το αριστουργηματικό "Soul" έδωσαν τεράστια ώθηση στην υπηρεσία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και πλέον μετράει 95 εκατομμύρια συνδρομητές (94.9 εκ. βάσει των επίσημων μετρήσεων). Όλα αυτά, εντωμεταξύ, η Disney προέβλεπε ότι θα τα καταφέρει μέχρι το 2024, όμως το έκανε τρία ολόκληρα χρόνια νωρίτερα.

Για να καταλάβετε πόσο σαρωτική είναι η πορεία της streaming υπηρεσίας, το Netflix χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να φτάσει εκεί όπου το Disney Plus έκανε μόλις...14 μήνες! Ωστόσο, ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της υπόθεσης των streaming υπηρεσιών παραμένει το Netflix με πάνω από 200 εκ. συνδρομητές παγκοσμίως. 

Τα κακά μαντάτα για την Disney όμως έρχονται στον τομέα των εσόδων που λόγω της πανδημίας κυριολεκτικά καταποντίστηκαν, με γενικές απώλειες στα θεματικά πάρκα της που φτάνουν τα $2.6 δισ. για αυτό το τρίμηνο μόνο. Μάλιστα τα κέρδη της μετά φόρων είναι μόλις $29 εκατομμύρια όταν το 2019 την ίδια περίοδο ξεπερνούσαν τα $2 δισεκατομμύρια.

Υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για το Disney Plus στην Ελλάδα;

Η νεότερη πληροφορία που ακούγεται εντός των συνόρων μας αναφέρει πώς η υπηρεσία θα εισέρθει στην ελληνική αγορά μέσα στην Άνοιξη του 2021. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο μεθόδους: την παραδοσιακή απευθείας διάθεση στο κοινό ή μέσω κάποιου εδραιωμένου παρόχου περιεχομένου.