H Gina Carano του "Mandalorian" απολύθηκε από τη σειρά - Ποιοι οι λόγοι;

Έψαχνε αφορμή η Lucasfilm μετά τα σχόλια που έκανε στα social media
11 Φεβρουαρίου 2021 10:53
H Gina Carano του "Mandalorian" απολύθηκε από τη σειρά - Ποιοι οι λόγοι;

Η ηθοποιός Gina Carano αποτελεί εδώ και μερικές ώρες παρελθόν από το cast του The Mandalorian, όπου υποδυόταν την Cara Dune. Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Lucasfilm έγινε λόγος πως κόβει κάθε δεσμούς που είχε με την ηθοποιό ύστερα από κάποια άστοχα σχόλια που πραγματοποίησε πρόσφατα στα social media. H πρώην μαχήτρια των ΜΜΑ και νυν ηθοποιός αποτελούσε ένα σημαντικό κομμάτι του βασικού cast του Mandalorian πλάι στον Pedro Pascal και τον Carl Weathers

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο io9: 

Η Gina Carano αποτελεί παρελθόν από τη Lucasfilm και δεν υπάρχουν σχέδια για την επανένταξή της στο μέλλον. Ωστόσο, οι δημοσιεύσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποτιμούν τους ανθρώπους με βάση την πολιτιστική και θρησκευτική τους ταυτότητα είναι αποτρόπαιες και απαράδεκτες. 

Σα να μην έφτανε αυτό, η UTA ανακοίνωσε μέσω εκπροσώπου πως λύνει τη συνεργασία της με την Carano, αφήνοντάς την χωρίς εκπροσώπηση από κάποιον ατζέντη.

Ποιοι οι λόγοι πίσω από την απόλυσή της;

Η Carano βρέθηκε στο στόχαστρο μιας διαμάχης όταν σε ένα post της στο Instagram (αργότερα διαγράφηκε) σύγκρινε το να είναι κανείς Ρεπουμπλικανός τη σήμερον ημέρα με το να είναι Εβραίος κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. To άστοχο σχόλιό της προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ολόκληρο hashtag, το #FireGinaCarano, όπου χρήστες των κοινωνικών δικτύων απαιτούσαν την απόλυσή της. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter λέγεται ότι η Lucasfilm έψαχνε μια ακόμη αφορμή για να απολύσει την Carano εδώ και περίπου δύο μήνες και αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και αυτό γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις. Τον περασμένο Νοέμβριο εξέφρασε την άποψή της ενάντια στην εφαρμογή της μάσκας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ υποστήριξε πως υπήρξε νοθεία στις αμερικάνικες εκλογές του 2020. 

Τι θα γίνει με τον ρόλο της στο Mandalorian; 

Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται λόγος πως η Disney θα ανακοίνωνε πως η Carano θα πρωταγωνιστούσε στη δική της Star Wars σειρά, αλλά όλα τα σχέδια πετάχτηκαν στον κάδο των αχρήστων. Η σειρά δεν είναι άλλη από το Rangers of the New Republic, ένα storyline που ξεκίνησε κιόλας εν μέσω της 2ης σεζόν του Mandalorian. Δεν είναι τυχαίο τελικά που στην αρχική ανακοίνωση δεν αναφέρθηκε πως θα έπαιζε η Carano, αν και ήταν το προφανές. 

Παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει με το σόου και τον ρόλο της Cara Dune, εάν θα συνεχίσει να υπάρχει στο σύμπαν, αν θα "εξαφανιστεί" κάπως ή εάν κάποια άλλη ηθοποιός την υποδυθεί στη θέση της.