To Bridgerton έσπασε κάθε ρεκόρ προβολών στην ιστορία του Netflix

Είναι η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη σειρά του streaming κολοσσού
27 Ιανουαρίου 2021 20:58
To Bridgerton έσπασε κάθε ρεκόρ προβολών στην ιστορία του Netflix

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του Netflix η πορεία του Bridgerton, της νέας σειράς της Shonda Rhimes, δημιουργού του Grey's Anatomy, που έφερε στις οθόνες μας μαζί με τον showrunner, Chris Van Dusen. Σας είχαμε ενημερώσει πως μέσα στον πρώτο μήνα προβολής του το ρομαντικό δράμα εποχής θα το είχαν παρακολουθήσει πάνω από 63 εκ. νοικοκυριά, όμως αυτός ο αριθμός καταρρίφθηκε και μάλιστα κατά πολύ. 

Το Netflix ανακοίνωσε πως το Bridgerton αποτελεί την μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη σειρά του στην ιστορία, καθώς μέσα στις 28 πρώτες μέρες (25 Δεκεμβρίου έκανε πρεμιέρα) το παρακολούθησαν πάνω από 82 εκ. νοικοκυριά παγκοσμίως. Εν ολίγοις τόσοι λογαριασμοί δηλαδή έπαιξαν τουλάχιστον για δύο λεπτά το σόου, ούτως ώστε ο μετρητής του Netflix να το μετρήσει για μια προβολή. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και αν διάφορα προφίλ εντός του ίδιου λογαριασμού παρακολούθησαν τη σειρά, πάλι το μετράει ως μια προβολή νοικοκυριού. 

Από τα επίσημα social media της σειράς και του Netflix δημοσιεύθηκε ένα ευχαριστήριο βίντεο για το μέγεθος φαινομένου που έχει αποκτήσει πλέον:

Στο επίσημο blog του Netflix γίνεται λόγος πως το Bridgerton κατέκτησε την κορυφή του Top 10 σε 83 χώρες (!) συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας φυσικά, ενώ γενικά μπήκε στην δεκάδα όλων των χωρών όπου υποστηρίζεται η υπηρεσία πλην της Ιαπωνίας. 

Με αυτά και με αυτά το "λαβ στόρι" του Δούκα του Χέιστινγκς και της δεσποινίδας Daphne Bridgerton έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε το The Witcher με 76 εκ. νοικοκυριά/προβολές εντός 28 ημερών. Την κορυφαία τριάδα ολοκληρώνει το Stranger Things 3 που έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2019 με 64 εκ. προβολές. 

Την κορυφή ωστόσο στις προβολές Original περιεχομένου γενικότερα την κατέχει η ταινία Extraction με τον Chris Hemsworth η οποία στο ίδιο χρονικό διάστημα σημείωσε πάνω από 99 εκ. προβολές. 

Η συνέχεια του σόου-φαινομένου έχει εξασφαλιστεί καθώς πριν από μερικές μέρες και επίσημα το Netflix έδωσε το "πράσινο φως" για την 2η σεζόν του Bridgerton.