Είναι μια "φούσκα" το Apple TV+; Έρευνα αποκαλύπτει πως δεν πληρώνουν όλοι συνδρομή

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδρομητών είναι ακόμα από τα δωρεάν trials
25 Ιανουαρίου 2021 10:41
Είναι μια "φούσκα" το Apple TV+; Έρευνα αποκαλύπτει πως δεν πληρώνουν όλοι συνδρομή

Εκεί όπου streaming υπηρεσίες όπως το Netflix ξεπερνούν παγκοσμίως τους 200 εκ. συνδρομητές, το Disney+ τους 87 εκ. συνδρομητές σε λιγότερο από ένα χρόνο, φαίνεται πως η Apple αγκομαχάει για να εδραιωθεί παρά το ισχυρό όνομα. Ιδιαίτερα όταν και το HBO Max μπήκε εντελώς επιθετικά στον ανταγωνισμό των streaming υπηρεσιών κι ας είναι μόνο διαθέσιμο στις ΗΠΑ προς το παρόν.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία MoffNathan και δημοσιεύθηκε μέσα από το Variety, ισχυρίζεται πως μόλις το 38% των χρηστών του Apple TV+ είναι αυτοί που πληρώνουν κανονικά την υπηρεσία. Το υπόλοιπο 62% μένει σε αυτή λόγω του δωρεάν trial (δοκιμαστική περίοδος) που μοιράζει η εταιρία μαζί με κάθε αγορά νέας Apple συσκευής. 

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό αποτελεί το ότι μόλις το 30% των χρηστών που βρίσκονται στη δοκιμαστική περίοδο σκοπεύουν να πληρώσουν έπειτα συνδρομή. Οι αριθμοί αυτοί αποκαλύπτουν μια αποκαρδιωτική εικόνα για την streaming υπηρεσία της Apple, η οποία έχει ρίξει μερικά δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τώρα για την υποστήριξη και την ενίσχυση του καταλόγου.

Ήδη έχει πολύ μεγάλα χαρτιά να δείξει στο μέλλον, όμως μέχρι τώρα δεν είχε ένα σόου που να κάνει "πάταγο" όπως έγινε κάποτε με το House of Cards, το DARK και το Stranger Things στο Netflix, πρόσφατα με το The Boys στο Amazon ή ακόμα και το The Mandalorian του Disney Plus. 

Αυτό δε σημαίνει πως δεν φέρει αξιόλογο περιεχόμενο να δει κανείς όπως το On The Rocks της Sofia Coppola με τους Bill Murray και Rashida Jones, το Greyhound με τον Tom Hanks, καθώς και σειρές όπως The Morning Show με τους Steve Carell και Jennifer Aniston, See με τον Jason Momoa, το εξαιρετικό "Servant" του M. Night Shyamalan. Βέβαια και οι εποχές όπου απλά τα μεγάλα budget και ονόματα τραβούσαν τα βλέμματα των θεατών, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.