CEO του Netflix: Το Disney Plus δεν έχει επιτυχίες σαν το "Bridgerton"

Ο Reed Hastings καλωσορίζει τον ανταγωνισμό με την Disney
21 Ιανουαρίου 2021 12:11
CEO του Netflix: Το Disney Plus δεν έχει επιτυχίες σαν το "Bridgerton"

Όσο κι αν δε θέλει να το παραδεχτεί δημόσια το Netflix θα αντιμετωπίσει τον σκληρότερο ανταγωνισμό στην ιστορία του μέσα στο 2021, λόγω της ανόδου των υπόλοιπων streaming υπηρεσιών, όπως των Amazon Prime Video, HBO Max, Paramount+, Peacock και την επέλαση του Disney+. Στο πρόσφατο meeting των μετόχων για το Q4 του οικονομικού έτους, εκεί όπου το Netflix έριξε σαγόνια με την απόδοσή του, o CEO της εταιρίας, Reed Hastings έκανε ένα σχόλιο που θα συζητηθεί. 

Όπως μεταδίδει το Deadline, ο Hastings αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή πορεία του Disney+, χωρίς όμως να κρατηθεί και να μη ρίξει τις βολές του στον μεγάλο του αντίπαλο, αφού είπε πως "δεν έχει μια επιτυχία τύπου Bridgerton":

"Είναι σούπερ εντυπωσιακό αυτό που κατάφερε η Disney. Πρόκειται για μια φοβερή εκτέλεση για ένα νεογνό να κάνει τέτοιο μπάσιμο...οπότε αυτό είναι πολύ καλό. Και αποδεικνύει πως οι χρήστες ενδιαφέρονται και προθυμοποιούνται να πληρώσουν παραπάνω για περισσότερο περιεχόμενο επειδή διψούν για φοβερές ιστορίες. Και η Disney το κατέχει σε αυτόν τον τομέα. Μας βάζει και τους δύο σε μια τροχιά ανταγωνισμού ώστε να ανεβάσουμε τους συνδρομητές μας, το budget του περιεχομένου μας και αυτό θα λειτουργήσει θετικά για τους καταναλωτές όταν το Netflix και η Disney μάχονται σειρά με σειρά και ταινία με ταινία. 

Είμαστε ορεξάτοι στο να τους πιάσουμε στον τομέα των κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια και να διατηρήσουμε την ηγεσία μας γενικότερα στην ψυχαγωγία οπότε αυτό μας δίνει κίνητρο. Δε νομίζω πως θα δείτε κάτι στο στιλ του Bridgerton στην Disney στο προσεχές μέλλον."

Τα λεγόμενα του Hastings έχουν μια βάση καθώς καμία σειρά του Disney+ μέχρι τώρα δεν έχει ευρεία αναγνώριση και δημοσιότητα, όπως το Bridgerton, το La Casa De Papel ή και το Lupin προσφάτως. Θα σκέφτεστε τον...ελέφαντα στο δωμάτιο που λέγεται "The Mandalorian", όμως παρά την τεράστια δημοφιλία του λόγω "Baby Yoda" απευθύνεται αυστηρώς για τους fans του Star Wars

Να αναφέρουμε πως τα πλάνα του Netflix για το 2021 περιλαμβάνουν και από μια ταινία κάθε εβδομάδα για τους συνδρομητές του, οι οποίοι ξεπερνούν πλέον τους 200 εκ. παγκοσμίως