Αυτές είναι οι 10 πιο "πειρατευμένες" σειρές του 2020

Δείχνουν όμως πόσο έχει κατακερματιστεί η ψυχαγωγία
04 Ιανουαρίου 2021 18:04
Αυτές είναι οι 10 πιο "πειρατευμένες" σειρές του 2020

Η χρονιά που μας πέρασε αποτέλεσε σταθμό στην ψυχαγωγία και στο πόσο ραγδαία άλλαξαν οι τρόποι που τη καταναλώνουμε με τα Netflix, Amazon Prime Video, και την επέλαση των Disney Plus και HBO Max να συνθέτουν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Φαίνεται πως πάντοτε οι παράνομοι τρόποι για να παρακολουθήσει κανείς όλο αυτό το περιεχόμενο θα υπάρχουν ό,τι κι αν γίνει και το TorrentFreak δημοσίευσε τη λίστα με τις δέκα κορυφαίες ταινίες που "πειρατεύθηκαν" μέσα στο 2020.

Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία το Game of Thrones κατακτούσε επάξια την πρώτη ή τις πρώτες θέσεις, με το ερώτημα του ποιος θα το αντικαθιστούσε να απαντάται επιτέλους. Ο νέος βασιλιάς των σειρών που "κατέβηκαν" παράνομα τις περισσότερες φορές είναι -καλά μαντέψατε- το The Mandalorian του Disney Plus, χάρις την ευρεία pop culture αποδοχή που είχε λόγω του "Baby Yoda" καθώς και γιατί κατά γενική ομολογία άρεσε στους Star Wars fans. 

Ο ανταγωνισμός εντάθηκε στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα με το The Boys του Amazon Prime Video και το Westworld του HBO να τις κατακτούν αντίστοιχα. Το σόου του Eric Kripke μετά από την εξαιρετική 2η σεζόν του βρέθηκε και στο δικό μας Top 10 σειρών του 2020 , ενώ έκπληξη προκαλεί πως σε αυτές δεν υπάρχει καμία πρωτότυπη του Netflix, ίσως γιατί ο περισσότερος κόσμος έχει προτιμήσει να εγγραφεί σε αυτή και είναι εύκολα προσβάσιμο σε κάθε χώρα, κάτι που οι άλλες υπηρεσίες δεν έχουν καταφέρει ακόμα. 

Με τις κορυφαίες τρεις σειρές να προέρχονται από τρεις διαφορετικές streaming υπηρεσίες δείχνει και πόσο έχει κατακερματιστεί η ψυχαγωγία, καθώς για να τις παρακολουθήσει κανείς όλες χρειάζεται να είναι συνδρομητής στην εκάστοτε υπηρεσία που το προβάλλει. 

Ακολουθεί το Top 10 των πιο "κατεβασμένων" σειρών του 2020:

  1. The Mandalorian - Disney Plus 

  2. The Boys - Amazon Prime Video

  3. Westworld - HBO 

  4. Vikings - History Channel/ Netflix 

  5. Star Trek: Picard - Amazon Prime Video

  6. Rick and Morty - Netflix/Adult Swim/ HBO Max (ανάλογα την περιοχή)

  7. The Walking Dead - AMC/ Netflix/ Amazon Prime 

  8. The Outsider - HBO

  9. Arrow - Netflix/ CW

  10. The Flash - Netflix/ CW