Τι παίζει με το Vikings: Valhalla του Netflix; - Νέες πληροφορίες για τη spinoff σειρά

Ο θρύλος των Vikings θα συνεχιστεί μέσα στο 2021
30 Δεκεμβρίου 2020 10:44
Τι παίζει με το Vikings: Valhalla του Netflix; - Νέες πληροφορίες για τη spinoff σειρά

Η αρχή του τέλους του Vikings ξεκινά απόψε 30 Δεκεμβρίου στο Netflix, με την προβολή του πρώτου επεισοδίου του Β' Μέρους της 6ης σεζόν. Αυτό όμως δεν είναι και το οριστικό τέλος για τον θρύλο των Vikings καθώς γνωρίζουμε πως ετοιμάζεται εδώ και καιρό η spin-off σειρά με τίτλο "Vikings: Valhalla" που θα προβληθεί μέσα από το Netflix και θα διαδραματίζεται 100 χρόνια μετά το φινάλε του αυθεντικού σόου. 

Ο δημιουργός του, Michael Hirst, μίλησε στο Collider για τη νέα σειρά την οποία θα επιβλέπει ως εκτελεστικός παραγωγός και αποκάλυψε αρκετές νέες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.  

Ανέφερε ότι επειδή θα διαδραματίζεται έναν αιώνα μετά δε σημαίνει ότι θα έχουν ξεχαστεί οι χαρακτήρες που λατρέψαμε, καθώς πλέον θα θεωρούνται θρυλικές φιγούρες, φέρνοντας για παράδειγμα τους Ragnar Lothbrok, Lagertha, Bjorn Ironside και Ivar the Boneless. Τόνισε, επίσης, ότι δε θα χρειάζεται κανείς να ξέρει τον Ragnar ή να έχει δει το προηγούμενο Vikings για να παρακολουθήσει το "Valhalla", όμως όσοι το έχουν κάνει σαφώς θα αποκομίσουν μια πλουσιότερη εμπειρία με όλους αυτούς τους συνδετικούς ιστούς του παρελθόντος. 

Ο Jeb Stuart, που αποτελεί στην προκειμένη τον δημιουργό του "Vikings Valhalla" θα εστιάσει στους Harald Hardrada, Eric the Red και σε μερικά ακόμη γνώριμα πρόσωπα, που φημολογείται πως θα είναι οι Leif Eriksson και William the Conqueror, σύμφωνα με τον Hirst.

Όσον αφορά το μέγεθος της παραγωγής αυτή θα μοιάζει πολύ με τα τελευταία -ομολογουμένως επικά- σκηνικά των τελευταίων επεισοδίων του Vikings:

"Θα επιστρέψουμε κιόλας στo Kattegat, την πνευματική πατρίδα των Vikings, αλλά θα είναι αλλαγμένη. Πλέον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της Ευρώπης. Ο Βασιλιάς της Αγγλίας έγινε Viking, καθώς ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος της και την Νορμανδία. 

Η διαμάχη μεταξύ Χριστιανών και Παγανιστών εντείνεται, καθώς αρκετοί Βίκινγκς έχουν αλλαξοπιστήσει προς τον χριστιανισμό, οπότε θα δείτε αυτή τη σύγκρουση."

"Προφανώς όταν με προσέγγισαν από το Netflix μου είπανε 'Κοίτα, δεν πρόκειται καν να φιλτράρουμε το περιεχόμενο, απλά κοιτάξαμε τα νούμερά σας παγκοσμίως και θα ήμασταν χαζοί να μην το κάνουμε. Επομένως ήταν ένας φόρος τιμής σε όσα καταφέραμε τα τελευταία επτά χρόνια" είπε κλείνοντας ο Hirst για το πόσο δημοφιλές είναι το Vikings σε όλο τον κόσμο και πώς το Netflix τον προσέγγισε.

Να αναφέρουμε πως η 6η σεζόν, μαζί με τα τελευταία επεισόδιά της, στην Ελλάδα είναι ήδη διαθέσιμη από τις 30 Δεκεμβρίου. Τέλος, το Vikings Valhalla θα κάνει πρεμιέρα κάποια στιγμή μέσα στο 2021 στη συχνότητα του Netflix.