Η βρετανική κυβέρνηση καλεί το The Crown του Netflix να συμμορφωθεί

Παρέμβαση από το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού ώστε να προστεθεί ειδική προειδοποίηση
30 Νοεμβρίου 2020 10:55
Η βρετανική κυβέρνηση καλεί το The Crown του Netflix να συμμορφωθεί

Η 4η σεζόν του The Crown απέκτησε τόση δημοφιλία ειδικά με το γεγονός ότι καλύπτει πλέον και τη ζωή της Πριγκίπισσας Νταϊάνα που ο κόσμος πιστεύει πως αρκετά από τα όσα παρουσιάζει η σειρά βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, καθώς η σειρά-ναυαρχίδα του Netflix περιέχει πολλά στοιχεία μυθοπλασίας, ώστε να γεμίσουν τα ιστορικά κενά, όπως είναι γνωστό από τον δημιουργό του, Peter Morgan. 

Ωστόσο, 4η σεζόν έχει προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις στο κοινό που αναγκάστηκε το Υπουργείο Πολιτισμού να αντιδράσει. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού, Oliver Dowden, καλεί το Netflix θα προσθέσει ειδικό disclaimer που θα καθιστά κατανοητό πως πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας. 

Η Βρετανική κυβέρνηση ασκεί πίεση στον streaming γίγαντα και ο Dowden μιλώντας στο The Mail δήλωσε τα εξής:

Είναι ένα πανέμορφο προϊόν μυθοπλασίας, όπως και άλλες τόσες τηλεοπτικές παραγωγές και το Netflix θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο από την αρχή περί τίνος πρόκειται. 

Χωρίς αυτό, φοβάμαι ότι μια γενιά θεατών που δεν έζησαν εκείνα τα γεγονότα θα μπερδέψουν τον μύθο από την πραγματικότητα. 

Δεν είναι η μόνη παρεξήγηση που προκάλεσε η 4η σεζόν του The Crown καθώς το αυστραλιανό ABC κατηγόρησε τη σειρά πως...έβαλε λόγια στον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, Bob Hawke, καθώς και για αρκετές ιστορικές ανακρίβειες. 

Η παραγωγή του The Crown δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και έχει προσθέσει ειδικές προειδοποιήσεις σε επίμαχες σκηνές, όπως για παράδειγμα με τη βουλιμία της Νταϊάνα. Μένει να δούμε εάν τελικά θα συμμορφωθεί και σε αυτές τις υποδείξεις της Βρετανικής κυβέρνησης.