Το Netflix διέκοψε τη σειρά του The Dark Crystal παρά το ότι κέρδισε βραβείο Emmy

Όλα έγιναν μερικά 24ωρα μετά την βράβευσή του
22 Σεπτεμβρίου 2020 20:54
Το Netflix διέκοψε τη σειρά του The Dark Crystal παρά το ότι κέρδισε βραβείο Emmy

Το ταξίδι για το The Dark Crystal: Age of Resistance τελείωσε άδοξα παρά την υψηλή του ποιότητα παραγωγής. Πρόκειται για τη σειρά του Netflix, που ο streaming γίγαντας αναβίωσε σε συνεργασία με την Jim Henson Company, γνωστή για τη μαεστρία της στις κινηματογραφικές μαριονέτες και υπεύθυνη για την cult fantasy ταινία του 1982, The Dark Crystal. 

Το prequel σόου με τίτλο "Age of Resistance" δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε το Netflix και ανακοινώθηκε η διακοπή του, μετά από μόλις μια σεζόν στον αέρα και έτσι δε θα συνεχίσει για 2η σεζόν. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η σειρά βραβεύτηκε με Emmy Καλύτερου Παιδικού Προγράμματος πριν μερικά 24ωρα και οι fans έχουν αντιδράσει σφοδρότατα στην αναπάντεχη αυτή κίνηση της υπηρεσίας. 

Εκτός αυτού η σειρά είχε λάβει και θετικότατες κριτικές κατά γενική ομολογία τόσο για τα υπέροχα σκηνικά, την καλλιτεχνική διεύθυνση αλλά και για το υπέρλαμπρο cast ηθοποιών του Χόλιγουντ που δάνειζαν τη φωνή τους στις μαριονέτες. Μερικά από τα ονόματα που εμφανίστηκαν ήταν οι: Taron Egerton (Kingsman), Anya Taylor-Joy (The Witch), Nathalie Emmanuel(Game of Thrones), Caitriona Balfe (Outlander), Helena Bonham Carter (The King’s Speech), Harris Dickinson(Maleficent 2), Natalie Dormer (Game of Thrones), Mark Hamill (Star Wars), Mark Strong (Kingsman), Alicia Vikander(Tomb Raider), Lena Headey (Game of Thrones). 

Δεδομένου ότι υπάρχουν δεκάδες μετριότητες σε ήδη κορεσμένα genres μέσα στον αχανή κατάλογο του Netflix, είναι κρίμα να διακόπτεται έτσι άδοξα μια τόσο φιλόδοξη και καλογυρισμένη σειρά, αρκετά διαφορετική από τα συνηθισμένα CGI που κυκλοφορούν.

Σε δήλωσή της η executive producer του σόου, Lisa Henson, ευχαρίστησε το Netflix για αυτήν την ευκαιρία και δήλωσε πως θα βρουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν την ιστορία του "The Dark Crystal" στο μέλλον.