Οι εκπλήξεις, τα ευτράπελα και τα παράδοξα των βραβείων Emmy 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν η Zendaya έγινε η νεότερη ηθοποιός που κέρδισε στην κατηγορία Α' Γυναικείου ρόλου
21 Σεπτεμβρίου 2020 19:36
Οι εκπλήξεις, τα ευτράπελα και τα παράδοξα των βραβείων Emmy 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

O Jimmy Kimmel τα βάφτισε "PandEmmys" και όχι άδικα αφού σε μια παράξενη ως σόου βραδιά διεξήχθη η 72η Τελετή Απονομής των Emmy Awards, όπου τα βραβεία τα μοίραζαν νοσηλευτές και γιατροί της πρώτης γραμμής σε ειδικές hazmat στολές. Δεν έλειψε και το αιχμηρό σχόλιο του παρουσιαστή για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Donald Trump και την απώλεια του κοινού στο πλατό:

Μα φυσικά και είμαι μόνος μου εδώ. Φυσικά και δεν έχουμε κοινό. Δεν είμαστε καμιά MAGA συγκέντρωση, εδώ είναι τα Emmys!"

Στις μεγάλες εκπλήξεις της βραδιάς χωρίς αμφιβολία πρώτη-πρώτη συγκαταλέγουμε την βράβευση της Zendaya ως Καλύτερη Ηθοποιό σε Δραματική σειρά, η οποία είναι και η νεότερη που κερδίζει σε αυτήν την κατηγορία όντας μόλις 24 ετών. Η πρωταγωνίστρια του Euphoria του HBO (η πλατφόρμα που σάρωσε τα Emmys κιόλας) κατάφερε να πάρει το βραβείο μέσα από τα χέρια των φαβορί Helena Bonham Carter για το Crown και Jennifer Aniston για το The Morning Show

Επίσης, αναμφίβολα η έκπληξη που έχε τραντάξει το Twitter και τα social media γενικότερα είναι η μίνι επανένωση που είχαν τα "Φιλαράκια" με τις Jennifer Aniston, Lisa Kudrow και Courteney Cox. Το highlight των Emmys μπορείτε να το δείτε εδώ

Στα ευτράπελα θα βάλουμε και το τεστ κορωναϊού που έκανε ζωντανά στη μετάδοση των Emmy, ο Jason Sudeikis, την ώρα πουθα παρουσίαζε τις υποψήφιες καλύτερες κωμικές σειρές:

Το σόου που τα σάρωσε όλα φέτος κυριολεκτικά ήταν το Schitt's Creek του καναλιού Pop TV, το οποίο κέρδισε κιόλας το Netflix σε μια κατηγορία όπου το Ozark ήταν υποψήφιο. Δεν άφησε καμία κατηγορία χωρίς να την κερδίσει στο πέρασμα της, η καναδικής παραγωγής κωμική σειρά με τους Eugene Levy του "American Pie" και την Catherine O'Hara του "Home Alone", οι οποίοι μάλιστα κέρδισαν τα πρώτα Emmys της καριέρας τους. 

Στα των βραβείων, το Apple TV+ κατάφερε και κέρδισε το πρώτο του Emmy στην κατηγορία Β' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά, χάρη στην ερμηνεία του Billy Crudup στο The Morning Show, ανάμεσα σε εφτά συνολικά υποψηφιότητες. Ήταν μια κατηγορία κιόλας με δυνατούς ανταγωνιστές καθώς ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα το έπαιρνε ένας εκ των τριών του "Succession", Nicholas Braun, Kieran Culkin ή Matthew MacFayden. 

Το Unorthodox του Netflix, επίσης ήταν στις εκπλήξεις της βραδιάς αφού κέρδισε το Emmy Καλύτερης Σκηνοθεσίας, αρπάζοντάς το από τα χέρια του Watchmen. Και όλα αυτά χάρη στην ασύλληπτη σκηνοθεσία της γερμανίδας Maria Schrader

Ο Mark Ruffalo που κέρδισε το Emmy Καλύτερης Ερμηνείας σε μίνι σειρά για το "I Know This Much Is True", κατά τη διάρκεια της απονομής του, έστρεψε τα φώτα πάνω με ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα σχετικά με τις κοινωνικές αναταραχές στις ΗΠΑ αλλά και τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου:

Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σημαντική στιγμή. Θα γίνουμε μια χώρα του διαχωρισμού και του μίσους; Μια χώρα για συγκεκριμένους ανθρώπους μόνο; Ή θα γίνουμε ένα; Αυτοί που έχουν το αμερικάνικο όνειρο, το κυνήγι της ζωής, της ελευθερίας και της αγάπης. 

Στους χαμένους της βραδιάς επίσης συγκαταλέγεται το Amazon Prime Video και το "The Marvelous Mrs. Maisel", που πέρυσι σάρωσε αλλά φέτος πέρασε και δεν ακούμπησε στις κατηγορίες όπου ήταν υποψήφιο -είχε μάλιστα και τις περισσότερες υποψηφιότηρες από κάθε άλλη σειρά.

Το ίδιο συνέβη και στο Tiger King του Netflix, το ντοκιμαντέρ που έγινε viral όσο λίγα, έχασε από το επίσης εξαιρετικό The Last Dance του ESPN (το Netflix ανέλαβε τη διεθνή διανομή του μόνο), που εξιστορεί την πορεία του θρύλου Michael Jordan στους Chicago Bulls. 

Όλους τους νικητές της βραδιάς μπορείτε να τους βρείτε πατώντας εδώ. Παρακάτω θα βρείτε τα highlights της βραδιάς όπως τα συγκέντρωσε το ΕΤ.