To The Social Dilemma είναι το επόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix που θα κολλήσετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σκοτεινή πλευρά των κοινωνικών δικτύων ξεσκεπάζεται
30 Αυγούστου 2020 19:17
To The Social Dilemma είναι το επόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix που θα κολλήσετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος θα φανταζόταν πριν από μια δεκαετία ότι δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς τα κοινωνικά δίκτυα. Πώς αυτά θα καθόριζαν την κοινή γνώμη. Ολόκληρες ζωές και καριέρες μπορούν να ανέβουν ή να πέσουν, μέσα από μερικά εκατοντάδες ή χιλιάδες likes. Μπορούμε πλέον όμως να δούμε τις αρνητικές επιπτώσεις τους; 

Ο Jeff Orlowski σκηνοθετεί το The Social Dilemma, το νέο ντοκιμαντέρ που έρχεται στο Netflix και θέλει να φέρει στο φως τη σκοτεινή πλευρά των social media. Πρόκειται για τον δημιουργό και σκηνοθέτη των επιτυχημένων και γνωστών ντοκιμαντέρ "Chasing Ice" και "Chasing Coral", το οποίο όταν κυκλοφόρησε το 2017 στο Sundance Film Festival, απέκτησε αργότερα το Netflix τα δικαιώματά του. 

Το ντοκιμαντέρ θα βάλει τους θεατές στα παρασκήνια των κοινωνικών δικτύων, με συνοδούς τους ανθρώπους πίσω από αυτά. Οι δημιουργοί αυτών των τεχνολογιών, όπως το Instagram και τα likes του Facebook αλλά και άλλες προσωπικότητες που ενορχήστρωσαν το οικοσύστημα αυτό, μιλούν για το πώς οι πληροφορίες που τις τροφοδοτούμε, χρησιμοποιούνται ενάντιά μας, υπό τη μορφή διαφημίσεων και άλλων τεχνασμάτων.

Μπορείτε να δείτε το trailer παρακάτω και να πάρετε μια καλή γεύση για το τι σας περιμένει στο "Κοινωνικό Δίλημμα". 

To The Social Dilemma πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στις 9 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά από το Netflix