Τo Netflix ακύρωσε σειρά εξαιτίας αντίθεσης της τουρκικής κυβέρνησης με ομοφυλόφιλο χαρακτήρα

Πρόωρο τέλος για το "If Only"
22 Ιουλίου 2020 17:26
Τo Netflix ακύρωσε σειρά εξαιτίας αντίθεσης της τουρκικής κυβέρνησης με ομοφυλόφιλο χαρακτήρα

Κι όμως συνέβη και αυτό, μια ολόκληρη τηλεοπτική παραγωγή ακυρώθηκε εξαιτίας παρέμβασης που έκανε η τουρκική κυβέρνηση στο Netflix. Η τουρκικής παραγωγής πρωτότυπη σειρά της streaming υπηρεσίας, με τίτλο "If Only" θα ξεκινούσε σύντομα θα γυρίσματά της, όμως η Άγκυρα δεν δέχτηκε να δώσει άδεια για να ξεκινήσουν και αυτό λόγω ενός ομοφυλόφιλου χαρακτήρα που περιλάμβανε το σενάριο. 

Πρόκειται για μια από τις τρεις ολοκαίνουργιες τουρκικές παραγωγές του Netflix που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο, με πρωταγωνίστρια την Özge Özpirinçci

Η δημιουργός της σειράς Ece Yorenc δήλωσε τα εξής σε τοπικό τουρκικό μέσο: "Λόγω ενός ομοφυλόφιλου χαρακτήρα, δεν δόθηκε άδεια για το γύρισμα της σειράς και αυτό είναι πολύ τρομακτικό για το μέλλον". Μάλιστα, η Yorenc τονίζει πως δεν υπήρχαν σκηνές ομοφυλοφιλικού σεξουαλικού περιεχομένου, ούτε κάποια σωματική επαφή του εν λόγω χαρακτήρα με άλλον, παρά μόνο το γεγονός της σεξουαλικής του προτίμησης.

Αμέσως μετά το ίδιο το Netflix, μέσω εκπροσώπου του, επιβεβαίωσε τα όσα ειπώθηκαν, το οποίο δεν είχε καμία πρόθεση να συμβιβαστεί με τα "θέλω" της Άγκυρας, ακύρωσε εν τέλει την σειρά. Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε ο streaming γίγαντας δήλωσε: 

"Το Netflix παραμένει βαθιά αφοσιωμένο στους συνδρομητές μας στην Τουρκία. Αυτή τη στιγμή έχουμε διάφορες πρωτότυπες τουρκικές σειρές σε παραγωγή και θα έρθουν περισσότερες στο μέλλον. "

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix βρίσκει εμπόδιο στα σχέδιά του στην Τουρκία. Τον περασμένο Απρίλιο, κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν μια ακόμη τουρκική σειρά, το "Love 101" να περιλαμβάνει έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και κάλεσμα των χρηστών για μποϊκοτάζ. 

Tags: