Μάθαμε πώς έγινε η πιο χαριτωμένη σκηνή του Baby Yoda στο The Mandalorian

Η σκηνοθέτης Bryce Dallas Howard μίλησε για την έμπνευσή της
07 Ιουνίου 2020 19:01
Μάθαμε πώς έγινε η πιο χαριτωμένη σκηνή του Baby Yoda στο The Mandalorian

Δεν χωράει αμφιβολία πως το highlight του The Mandalorian δεν είναι ο ομώνυμος πρωταγωνιστής αλλά το το αξιολάτρευτο "The Child" ή αλλιώς Baby Yoda, που ονομάστηκε έτσι καθώς το μυστηριώδες πλάσμα προέρχεται ξεκάθαρα από το ίδιο άγνωστο είδος του Master Yoda. Ο χαρακτήρας είχε πολλές σκηνές που έκλεβε τη παράσταση με τα χάδια, τις γκριμάτσες και τις αντιδράσεις του, όμως μια από τις πιο αξιομνημόνευτες είναι αυτή στο Chapter 4: Sanctuary

Εκεί όπου ο "Mando" μαλώνει με την Cara Dune της Gina Carano, ο Baby Yoda τους κοιτάει από μακριά και διακόπτει την διαμάχη τους, πίνοντας χαλαρά τη σούπα του, στην ίσως πιο χαριτωμένη του σκηνή στη σειρά. Μετέπειτα, αυτή η σκηνή έγινε και meme και η σκηνοθέτης του επεισοδίου, Bryce Dallas Howard, αποκάλυψε πώς εμπνεύστηκε αυτή την σκηνή. 

Μιλώντας στο ATX TV δήλωσε χαρακτηριστικά: 

Τα παιδιά μου ήταν συνεχώς στο πλατό σχεδόν κάθε μέρα. Και πολύ πριν πάμε στο πλατό, ακόμη και όταν το επεξεργαζόμασταν στα storyboards του επεισοδίου... τότε που απλά σκεφτόμασταν τι θα κάνουμε η -τότε- 6χρονη κόρη μου ερχόταν στο δωμάτιο του μοντάζ και κάθε φορά που ο "Baby" δεν ήταν στην οθόνη, έσκυβε δίπλα και μου έλεγε "Μα που είναι ο Baby; Που ειναι ο Baby; Που είναι;" Και ο Jon Favreau το άκουσε αυτό και είπε "Μα ναι, εάν το παιδί αναρωτιέται που είναι το "Baby", τότε πρέπει να ξέρουμε που βρίσκεται σε όλες τις στιγμές." 

Υπήρχε μια σύνδεση μεταξύ των παιδιών μου και του Baby που ήταν πραγματικά αληθινό και κάθε φορά που βρισκόταν σε κίνδυνο ήθελαν να ξέρουν πάντα που βρίσκεται. Ήθελαν να ξέρουν ότι είναι ασφαλείς. Και από εκεί και έπειτα δημιουργήθηκαν διάφορες σκηνές επειδή θέλαμε όλοι να ξέρουν πως το Baby είναι ασφαλή. 

Κάπως έτσι μαθαίνουμε όχι μόνο πώς δημιουργήθηκε η εν λόγω σκηνή, αλλά και όλη η προσέγγιση της σειράς στον Baby Yoda. 

To The Mandalorian θα επιστρέψει στις οθόνες μας μέσω του Disney+ τον Οκτώβριο του 2020.