Τα αρχικά σχέδια του Baby Yoda δεν ήταν και τόσο αξιολάτρευτα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Καλά έκανε η Lucasfilm και δούλεψε παραπάνω στο highlight του Mandalorian
31 Μαΐου 2020 14:03
Τα αρχικά σχέδια του Baby Yoda δεν ήταν και τόσο αξιολάτρευτα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το The Mandalorian εκτός από μια αυθεντική Star Wars εμπειρία πρόσφερε και μια νέα μασκοτ για ολόκληρο το σύμπαν και φυσικά αναφερόμαστε στο Baby Yoda ή "The Child", όπως αναφέρεται επίσημα στη σειρά του Disney+. Το εξωγήινο μωρό που προέρχεται από την ίδια φυλή του -αγαπημένου των fans- Master Yoda έγινε το highlight του σόου και το merchandise του ήδη είναι ανάρπαστο. Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το αξιολάτρευτο αποτέλεσμα; 

Συνήθως η δημιουργική διαδικασία πίσω από τέτοιους χαρακτήρες μπορεί να αποκαλύψει και τις άσχημες πτυχές του. Μέσα από το πέμπτο επεισόδιο του Disney Gallery: The Mandalorian μάθαμε πως η Lucasfilm δημιούργησε το "Baby Yoda" και αποκαλύφθηκαν τα πρώιμα σχέδια του που...μόνο αξιολάτρευτα δεν ήταν και ήταν ικανά να μοιράσουν εφιάλτες. 

Ένα από τα πρώτα που σχεδίασαν οι καλλιτέχνες της Lucasfilm ήταν αυτό:

Κάτι που μοιάζει περισσότερο σε παχουλό παππού Yoda παρά σε μωρό

Κάτι που μοιάζει περισσότερο σε παχουλό παππού Yoda παρά σε ένα νεογέννητο. Όπως δήλωσε ο showrunner, Jon Favreau, "Κάποια από αυτά ήταν υπερβολικά γλυκά, κάποια υπερβολικά άσχημα και κάποια είχαν τις λάθος αναλογίες". 

Μερικά από τα σχέδια με τα οποία πειραματίστηκαν οι artists ήταν τα εξής:

Σας θυμίζει και εσάς σαν μικρό elf από ταινία φαντασίας; 

Σας θυμίζει και εσάς σαν μικρό elf από ταινία φαντασίας; Ακολουθεί ένα εικαστικό που φέρνει αρκετά στον Yoda της original τριλογίας αλλά σε πιο νεαρή ηλικία παρά σε παιδί.

Το παρακάτω όμως ήταν και το σχέδιο που τους έβαλε στον σωστό δρόμο και αποτέλεσε το πρότυπο για να τελειοποιηθεί και να έρθουμε στο αξιαγάπητο αποτέλεσμα που είδαμε στις οθόνες μας.

Ο Favreau είπε τα εξής για αυτό το draft:

"Τελικά, είχαμε ένα σκίτσο από τον Chris Alzmann που τον είχε τυλιγμένο με τζάκετ πιλότου. Τα μάτια του ήταν κάπως περίεργα και έδειχνε λίγο εκτός τόπου, κάτι δεν ήταν καλά πάνω του. Ωστόσο, το βρήκαμε γοητευτικό και έγινε η αφετηρία μας για να δουλεύουμε πάνω σε αυτό από εκεί και έπειτα."

Η Season 2 του The Mandalorian θα κάνει πρεμιέρα αυτόν τον χειμώνα στο Disney+.