Η Apple "τρέχει" για να χτίσει κατάλογο σαν τα Netflix και Amazon Prime Video

Κοιτάει την αγορά παλιών τηλεοπτικών σειρών
19 Μαΐου 2020 18:13
Η Apple "τρέχει" για να χτίσει κατάλογο σαν τα Netflix και Amazon Prime Video

Τον περασμένο χειμώνα η Apple πραγματοποίησε το βάπτισμα του πυρός στις video streaming υπηρεσίες, με το λανσάρισμα του Apple TV+. Αναμφίβολα μια ιδιαίτερα φιλόδοξη και άκρως αναμενόμενη για τον χώρο του θεάματος κίνηση, μιας και η εταιρία του Κουπερτίνο έριξε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου. Αυτό όμως όπως φαίνεται σχεδόν ένα χρόνο μετά δεν είναι αρκετό για τους δυσπιστους καταναλωτές που έχουν φωλιάσει στη σιγουριά που αποπνέουν υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon Prime Video. Μέρος αυτής της σιγουριάς είναι το γεγονός πως οι δυο γίγαντες του παιχνιδιού, έχουν στους κατάλογούς τους παλιές αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές που το κοινό δεν χορταίνει να βλέπει, όπως τα Big Bang Theory, The Office και το Friends

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, οι ιθύνοντες του Apple TV+ θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι για να αυξήσουν τη δημοτικότητα και το δέλεαρ του συνδρομητικού πακέτου τους. Ήδη έχουν γίνει προτάσεις και προσφορές στα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ ώστε να αποκτηθούν τα δικαιώματα σειρών και ταινιών. Μερικά αποκτήματα έχουν κλειδώσει, όμως οι "ψίθυροι" ακόμη δεν γνωρίζουν ούτε ποια είναι ούτε το πότε θα καταφθάσουν. 

Πηγές εντός της Apple αναφέρουν πως παρά την κίνηση αυτή, δεν θα σταματήσει να εστιάζει στο Original περιεχόμενό του, στο οποίο μέχρι τώρα συγκαταλέγονται μερικές αξιόλογες παραγωγές όπως τα The Morning Show με τους Jennifer Aniston και Steve Carell, το See με τον Jason Momoa και το For All Mankind με τον Joel Kinnaman. Βέβαια, η προσέγγιση αυτή μέχρι τώρα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Τα στοιχεία του Bloomberg κάνουν λόγο πως μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 έχουν εγγραφεί περί τα 10 εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίους μόλις οι μισοι χρησιμοποιούν ενεργά την υπηρεσία.